O-STA

Rekorden obisk Drsališča Velenje - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 21. marec 2018 - Drsališče Velenje, ki meri 800 m2, je v letošnji sezoni 2017/2018 v 129 dneh neprekinjenega obratovanja obiskalo kar 26 tisoč drsalcev, od tega je bilo 76 % rekreativcev in otrok, ki so prihajali na drsanje v organiziranih skupinah, 19 % hokejistov (rekreativcev, udeležencev šole hokeja in hokejskih turnirjev) ter 5 % igralcev curlinga. Za postavitev drsališča in njegovo obratovanje smo v letošnji sezoni namenili 35 tisoč evrov.

Že od leta 2013 Mestna občina Velenje zagotavlja brezplačno drsanje v Sončnem parku. Z drsališčem upravlja Javni zavod Rdeča dvorana, za delovanje skrbi Hokejski klub Velenje, gostinski del pa je tudi v letošnji sezoni prevzel Zavod eMCe plac.

Letos so dodatno uredil ogrevano garderobo, prostor za shranjevanje opreme za izvajanje vadb drsanja, hokeja in curlinga.

Na drsališču so vsak popoldan, cel vikend in ob obisku večjih skupin zagotavljali reditelja, ki je skrbel za varno uporabo drsališča. Najmlajši obiskovalci so si lahko brezplačno izposodili 4 didaktične pripomočke za drsanje - "pingvine".

Tako kot v preteklih sezonah je tudi v tej Hokejski klub Velenje na drsališču poleg rekreacije za občane omogočal tudi športne dneve za organizirane skupine otrok, vadbo hokeja in curlinga. Člani kluba so organizirali tudi hokejske in curling turnirje. Letos so v sodelovanju z Goalie Academy International prvič izpeljali mednarodni tabor za hokejske vratarje, ki je bil zelo dobro obiskan in si v prihodnosti želijo še več takšnih dogodkov.