O-STA

V Europarku skrbijo za okolje

V soboto, 24. marca, bodo v Europarku potekali kar trije dogodki, s katerimi bodo pripomogli k varovanju okolja. Pridružili se bodo največjemu svetovnemu okoljskemu dogodku Ura za Zemljo, počastili svetovani dan voda, ki ga praznujemo prav na današnji dan, in zaključili akcijo Čisto veselje.

Voda je vir življenja

Z Mariborskim vodovodom ob svetovnem dnevu voda pripravljajo zanimiv program, ki bo potekal med 10.00 in 12.00. Namenjen je ozaveščanju javnosti o pomenu varovanja virov pitne vode ter zagotavljanju skladne in varne pitne vode. Voda v naravi je namreč bistvenega pomena za delovanje ekosistemov. Uničeni ekosistemi vplivajo na količino in kakovost vode, ki je na razpolago kot pitna voda. Kar 2,1 milijarde ljudi danes nima dostopa do varne pitne vode. Zato je zelo pomembno krepiti zavedanje prebivalstva o tem, da je prav vsak posameznik odgovoren za gospodarno ravnanje z ekosistemi, pitno in odpadno vodo ter posledično za svojo prihodnost in prihodnost naslednjih rodov. V sklopu dogodka, ki bo potekal v Europarku, bosta obiskovalce nagovorila mag. Danilo Burnač, direktor Mariborskega vodovoda, in dr. Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor. Na ogled bodo postavili deset fotografij, ki so jih v podjetju Mariborski vodovod izbrali na fotografskem natečaju na temo "Voda za naravo", ki je tudi tema letošnjega svetovnega dneva voda. Avtorjem nagrajenih fotografij bodo podelili nagrade, predstavili pa bodo tudi aktualne podatke na temo vode. Obiskovalci bodo lahko odgovorili na zastavljena vprašanja in si prislužili nagrado. Dogodek pa bodo popestrili plesni in pevski nastopi.

Razmislek o ukrepih, potrebnih za preprečevanje podnebnih sprememb

V Europarku se bodo tudi letos pridružili največjemu svetovnemu okoljskemu dogodku Ura za Zemljo. Tako bodo v soboto med 20.30 in 21.30 ugasnili luči in na ta način podprli okoljsko trajnostno delovanje. Svetovna organizacija za varstvo narave WWF namreč letos že 11. leto pripravlja akcijo, v kateri mesta, posamezniki, vlade, podjetja in skupnosti za eno uro ugasnejo razsvetljavo. Največje nakupovalno središče severovzhodne Slovenije se bo na ta način pridružilo ozaveščanju ter spodbudi k razmisleku o ukrepih, potrebnih za preprečevanje podnebnih sprememb.

Podpora okolju - podpora otrokom

Ob koncu okoljskega dne v mariborskem Europarku pa se bo zaključila tudi akcija Čisto veselje. Nakupovalno središče Europark namreč skupaj s podjetjem Spar Slovenija sodeluje v vseslovenski akciji Čisto veselje, ki jo izvaja Gorenje Surovina v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine za projekt Botrstvo. V sklopu akcije, ki poteka od 12. marca in se bo iztekla ravno v soboto, 24. marca, so v Europarku omogočili zbiranje odpadnega papirja. Zbrana sredstva bodo tudi letos namenili za brezskrbne počitnice otrok v projektu Botrstvo. V dveh dosedanjih akcijah se je Europark pridružil okoli 200 slovenskim podjetjem, ki jim je uspelo zbrati 81.867 EUR oziroma približno 823.000 ton odpadnih surovin. Z zbranimi sredstvi so v projektu Botrstvo omogočili počitnice več kot 150 otrokom.

SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Družba je upravitelj okoli 30 lokacij nakupovalnih središč na območju srednje, južne in vzhodne Evrope in je vodilno podjetje na področju upravljanja nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Skupna površina vseh prostorov, ki jih ponuja v zakup, znaša 801.000 kvadratnih metrov. Na lokacijah nakupovalnih središč SES so zakupniki v letu 2017 dosegli 2,88 milijard evrov bruto prihodkov od prodaje. Družba SES kot poslovno storitev ponuja tudi potrebno strokovno znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradenj, oddaje nakupovalnih površin v zakup ter upravljanja nakupovalnih objektov in središč. Nakupovalna središča družbe SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. Družba SES deluje v okviru skupine SPAR Österreich. Več informacij: www.europark.si in www.ses-european.com

Dodatne informacije:

Europark

Petra Romih, vodja marketinga
Tel.: 02 320 82 22
e-pošta: petra.romih@europark.si

IPPR

Petra Črnivec, odnosi z javnostmi
Gsm: 040 165 054
e-pošta: petra.crnivec@ippr.si

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Verena Wegscheider
Public Relations
SES Spar European Shopping Centers GmbH
Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg
Verena Wegscheider@ses-european.com
Tel. 0043 662 4471 7110, Mobil: 0043 664 2650 450