O-STA

Microsoft, največji proizvajalec programske opreme na svetu, kupil licence produkta slovenskega podjetja Zebra BI.

V začetku leta 2018 je podjetje Zebra BI lansiralo na tržišče revolucionarno vizualizacijo za platformo, ki omogoča poslovno analitiko v oblaku. Zebra BI visuals for Power BI je prva rešitev za vizualizacijo podatkov na Microsoftovi platformi Power BI, ki podpira mednarodni standard za poslovno komuniciranje IBCS (International Business Communication Standards). Orodje omogoča poslovnim subjektom hiter, izredno jasen ter poglobljen vpogled v svoje poslovanje ter enostavno izdelovanje poročil, nadzornih plošč (dashboards) in poslovnih prezentacij.

Inovativno rešitev avtomatske vizualizacije je že ob lansiranju opazil gigant Microsoft in jo začel uporabljati za interno poročanje in vizualno analitiko. Izkušnjo z uporabo je Peter Rostas, direktor trženja izdelkov za Microsoft naprave, sklenil z besedami: "Naša ekipa uporablja rešitev Zebra BI in zelo smo veseli njene uporabne vrednosti pri poročanju. Sofisticirana vizualizacija predstavlja očitno dodano vrednost v naših procesih. Hitro se nastavi, rezultati so takojšnji in enostavni za razumevanje."

Zebra BI je svojo pot začela kot start-up podjetje leta 2014, ko je tržišču ponudila svoj prvi produkt, dodatek Zebra BI za MS Excel, s katerim je v trenutku osvojila globalni trg. Bančne in zavarovalniške institucije, nevladne organizacije in številna cenjena podjetja, med njimi Swarovski, Bayer, Coca-Cola, Roche, Swatch, itd., so hitro spoznali prednosti uporabe, poročanja in prezentacij s pomočjo uporabe dodatka k programu. Navdušeni so nad enostavnostjo uporabe, jasnostjo in preprosto razumljivostjo svojega končnega izdelka, namenjenega interni uporabi ali širši javnosti.

Več informacij: https://zebrabi.com/pbi/