O-STA

Letos smučalo skoraj 700 otrok

Vrtci na smučeh

V projekt Naučimo se smučati, ki ga koordinira Športna zveze Velenje, je bilo letos vključenih skoraj 700 otrok, ki so prihajali iz desetih osnovnih šol Savinsko-šaleške regije ter Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje. Mestna občina Velenje je za izvedbo projekta namenila 23.500 evrov proračunskih sredstev.

V letošnjem šolskem letu 2017/2018 je skoraj 700 otrok osvojilo osnovne tehnike smučanja v okviru projekta Naučimo se smučati. Tedensko so se na Golteh izmenjavali otroci desetih osnovnih šol iz Velenja, Šoštanja, Šmartnega ob Paki, Nazarij in Mozirja ter Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje.

Projekt Naučimo se smučati omogoča otrokom 5. razredov na širšem območju Savinsko-šaleške regije delno sofinancirano smučanje s strani Fundacije za šport. Otroci so se teden dni vozili na Golte, kjer so jim izkušeni smučarski učitelji predstavili nova smučarska znanja. Brezplačno so si lahko izposodili smučarsko opremo, spremljali so jih učitelji.

Cilj projekta je otroke aktivno vključiti v zdravo in kvalitetno preživljanje časa na prostem ter jih razbremeniti tipično sedečega dela doma in v šoli. Jih naučiti boljšega sodelovanja, upoštevanja pravil in odgovornosti, socializacije znotraj generacije v aktivni medosebni interakciji, jim povečati samozavest ter jim približati lepote bližnje okolice in jim vzpodbuditi ljubezen do narave.

Že pet let v Velenju izvajamo tudi projekt Vrtci na smučeh, ki je namenjen vrtčevskim otrokom, starosti od 4 do 6 let. Osnovna smučarska znanja je letos na Pirglovem hribu (nasproti naselja na Kardeljevem trgu) osvojilo skoraj 300 velenjskih otrok.

S podobnimi projekti bomo v Mestni občini Velenje nadaljevali tudi v prihodnje, saj želimo vsem otrokom, ne glede na njihov socialni status, omogočiti smučarsko izkušnjo.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje