O-STA

Vabilo na okroglo mizo 'Kakovostno življenje starejših'

V okviru projekta Velenje, starosti prijazno mesto pripravljamo v ponedeljek, 9. aprila 2018, ob 10. uri v Vili Bianca okroglo mizo z naslovom Kakovostno življenje starejših v mestni občini Velenje.

Na okrogli mizi bodo sodelovali župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk, direktorica Doma za varstvo odraslih Velenje Violeta Potočnik Krajnc, direktorica Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje Brigita Kropušek Ranzinger, direktorica Centra za socialno delo Velenje Valerija Kidrič, vodja in koordinator socialno varstvene storitve pomoč na domu Centra za socialno delo Velenje mag. Lidija Hartman Koletnik, predsednica Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje Zdenka Uršnik in predstavnik upokojencev Drago Kolar. Uvodoma bo prisotne nagovoril Drago Seme, predsednik koordinacijskega odbora, ki deluje v okviru projekta Velenje, starosti prijazno mesto, okroglo mizo pa bo povezovala Tatjana Hudomalj.

Sogovorniki okrogle mize bodo predstavili, kako je na območju mestne občine Velenje poskrbljeno za starejše, ki so posebej ranljiva skupina. Izrazili bodo svoja mnenja o tem, ali imamo na tem področju dobre programe, ali se dovolj trudimo, ali imajo starostniki vse tisto, kar potrebujejo, kaj nas na tem področju čaka v prihodnje, kje vidimo ovire. Prav tako bodo predstavili delovanje in programe za starejše, ki jih izvajajo v organizacijah, ter podali predloge za spremembe.

Udeleženci okrogle mize bodo dobili tudi informacije, kateri programi se trenutno izvajajo na državnem in lokalnem nivoju, ki pozitivno vplivajo na kakovost življenja starejših.

Prijazno vabljeni in lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje