O-STA

Razglasili najboljše velenjske športnike

Velenje, 11. april - Sinoči je bila v Domu kulture Velenje prireditev Športnik leta 2017, na kateri smo podelili priznanja v lanskem letu najuspešnejšim športnicam in športnikom iz naše občine. Najboljši športnik invalid za leto 2017 je strelec Franček Gorazd Tiršek, najboljša športnica invalidka leta 2017 je smučarka Anja Drev, ekipa leta 2017 je Rokometni klub Gorenje Velenje, športnica leta 2017 je športna plezalka Janja Garnbret in športnik leta 2017 deskar Tim Kevin Ravnjak.

Uvodoma sta nominirance in goste pozdravila župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik. Na prireditvi so nastopili FB Acrobatics, pevka Anja Vodošek, kitarist Miha Koren in plesna skupina Power Kickz iz plesne šole Spin.

Športna zveza Velenje je na podlagi razpisa za izbor naj športnika v letu 2017, ki so ga objavili januarja letos, prejela predloge klubov in društev, ki delujejo v mestni občini Velenje. Predloge je pregledala posebna komisija za izbor naj športnice in športnika ter jih ocenila na podlagi razpisa in pravilnika o priznanjih Športne zveze Velenje. Izbrala je tri nominirance ter med nominiranimi najboljše za vsako od razpisanih kategorij.

V Velenju smo nazive športnik leta prvič podelili leta 1971 (za leto 1970). Prireditev odtlej organiziramo vsako leto, saj želimo odlične rezultate športnikov nagraditi in jim izreči javno priznanje ter jih spodbuditi in motivirati za nadaljnje športno udejstvovanje.

Posredujemo vam tudi bilten Športnik leta 2017 v Mestni občini Velenje, v katerem so zbrani vsi podatki o velenjskih športnikih, ter fotografije.