O-STA

Nova čistilna naprava v Vinski Gori deluje skladno z normativi - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 17. april - Uspešno je zaključena gradnja Male komunalne čistilne naprave Vinska Gora. Prebivalcem večjega dela naselja Vinska Gora je sedaj omogočena priključitev fekalne kanalizacije na novo malo čistilno napravo, s čimer smo v Mestni občini Velenje zaključili pomembno nalogo iz lokalnega operativnega programa odvajanja in čiščenja odpadnih komunalnih vod. Na novo malo čistilno napravo, ki že uspešno opravila prva testiranja, se lahko priključi do 500 oseb.

Izvajalec gradnje podjetje Nivig, d. o. o., je že zaključil s šestmesečnim poskusnim obratovanjem. Opravljeno se bile že prve zakonsko predpisane meritve odpadnih vod za male komunalne čistilne naprave, ki jih je izvedel Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Na podlagi meritev so izdali poročilo, s katerim je dokazano, da čistilna naprava deluje skladno s predpisanimi normativi.

Primopredaja male komunalne čistilne naprave Vinska Gora, med izvajalcem gradnje podjetjem Nivig, d. o. o., investitorjem Mestno občino Velenje in upravljavcem Komunalnim podjetjem Velenje, d. o. o., je bila izvedena 13. aprila 2018.

Upravljavec Male komunalne čistilne naprave Vinska Gore je Komunalno podjetje Velenje.