O-STA

Vsak lahko naredi nekaj dobrega za okolje in živali

V času, ko obeležujemo svetovni dan okolja, Društvo za zaščito živali Ljubljana pripravlja že 21. akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim. Dogodek povezuje tematiko ekologije z zaščito živali, saj bodo sredstva, zbrana na ta način, namenjena dejavnostim in akterjem, ki jim pomagajo na različne načine. Star papir in potrebščine za živali lahko v soboto, 2. junija, prinesete pred Center Interspar Vič v Ljubljani.

Akcija zbiranja papirja bo potekala od 8. ure zjutraj do 18. ure popoldne. Društvo želi z njo pokazati, da lahko vsak od nas naredi nekaj dobrega tako za okolje kot tudi za živali. Namen dogodka je tudi osveščanje, zato bo ob 16:00 na prizorišču potekalo brezplačno predavanje o psih, prostovoljci pa bodo ves dan na voljo tudi za vaša vprašanja o živalih.

Društvo za zaščito živali Ljubljana bo del s papirjem zbranih sredstev namenilo dvema različnima organizacijama, ki skrbita za živali - Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP. Prostor za akcijo bo omogočil Center Vič, za odvoz in odkup zbranega papirja pa bo poskrbelo podjetje Gorenje Surovina. Del dogodka bo tudi dobrodelna stojnica z izdelki prostovoljcev.

Nagradna igra za sodelujoče

Vsi, ki boste prinesli papir ali druge potrebščine za živali, boste lahko sodelovali v nagradni igri, ki jo omogočajo različni donatorji. Med nagradami se najdejo živalim prijazni kozmetični izdelki, veterinarski pregled, vstopnice za pustolovski park, ročno izdelane igrače in še marsikaj.

Poleg papirja zbirajo tudi hrano in potrebščine za živali

Poleg starega papirja lahko prinesete tudi odeje, rjuhe, brisače, posodice, igrače, povodce, ovratnice, oprsnice, plenične podloge, mleko za mačje in pasje mladiče, hrano za pse in mačke, sredstva za zatiranje bolh in klopov, sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev, razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material in zdravila.

Društvo za zaščito živali Ljubljana se osredotoča na osveščanje in preventivo

Organizator akcije, Društvo za zaščito živali Ljubljana, se že od leta 1999 zavzema za dostojno življenje vseh živali. Člani se osredotočajo predvsem na izobraževanje in osveščanje javnosti, saj verjamejo, da bo le to prineslo dolgoročno izboljšanje življenj živali. Izvajajo izobraževanja za otroke, mladino in odrasle, organizirajo akcije, na dogodkih informirajo ter zbirajo sredstva. Leta 2016 so ustanovili tudi pasjo šolo ZA PSA. Več informacij o društvu najdete na spletnem mestu www.dzzz.si.