O-STA

Skok v poletje vabi tudi letos - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 19. junij 2018 - Po lanskem uspehu smo se odločili, da bomo nadaljevali z organizacijo sklopa prireditev Skok v poletje. Letos bo potekal od 22. do 24. junija na Velenjski plaži. Osrednje dogajanje bo v soboto, ko bomo od jutranjih do večernih ur omogočili Pljusk v Velenjsko jezero. Dan bomo zaključili s koncertom skupine Šank Rock. Za obiskovalce bomo BREZPLAČNO omogočili obisk prireditev in koncertov, spuščanje po skakalnicah, uporabo vodnih igral in parkirišča.

Mestna občina Velenje s številnimi investicijami in prireditvami poskuša promovirati ter nadgraditi ponudbo na Velenjski plaži, ki je že lani zabeležila 100 tisoč obiskovalcev. Konec tedna bomo v sodelovanju z različnimi organizatorji že drugo leto zapored pripravili sklop prireditev Skok v poletje, ki se ga je lani udeležilo 15 tisoč obiskovalcev. Letos bo program še bolj bogat in bo potekal od petka, 22. junija, do nedelje, 24. junija.

Klub vodnih športov Velenje bo v petek, 22. junija, ob 21. uri na Velenjski plaži organiziral Kresno noč. Člani kluba bodo na gladino jezera spustili svečke, s katerimi bodo počastili sonce. V petek bomo v uporabo predali tudi vodna igrala, ki bodo obiskovalcem za popestritev vročih poletnih dni na voljo brezplačno.

Najbolj pester dan in poln adrenalina bo prav gotovo sobota, 23. junij. Vse od 10. do 20. ure bomo "pljuskali" v Velenjsko jezero. Najbolj pogumni se bodo lahko s svojimi kolesi, rolkami, rolerji, skejti in še marsičem drugim spuščali po suhem delu skakalnice. Za adrenalina željne bo na voljo tudi spust po mokri stezi. Dan bomo zaključili s koncertom skupine Šank Rock, ki se bo pričel ob 22. uri, pred njimi pa bo obiskovalce ogrela skupina Klinični testiranci.

Pestro in zanimivo dogajanje bo tudi v nedeljo, 24. junija. Od 10. do 20. ure bomo nad čolnarno organizirali Beach food festival, kjer bo 15 gostincev ponujalo priljubljeno ulično hrano poletnih okusov. Nedeljski večer bomo zaključili z dalmatinskimi melodijami. Ob 17. uri se bo začel koncert skupine Veški dečki, v nadaljevanju pa nam bo dalmatinski melos pričarala klapa Kampanel.

V okviru nedeljskega dogodka bo med 10. in 17. uro pred čolnarno potekala dobrodelna akcija Odreži drugačnost, ki ga bo organiziral Frizerski studio in brivnica Marko Hriberšek. S striženjem obiskovalcev bodo zbirali sredstva za Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje, del zneska pa bodo namenili tudi Zvezi prijateljev mladine Slovenija Na povabilo Marka Hriberška se je odzvalo še 50 drugih frizerjev, ki bodo zbirali denar za otroke s posebnimi potrebami.

Prijazno vabljeni, da konec tedna preživite v Velenju, na Velenjski plaži!