O-STA

V avli Mestne občine Velenje razstava ljubiteljske ustvarjalke Irene Guček

Velenje, 20. junij 2018 - V avli Mestne občine Velenje si lahko ogledate slikarsko razstavo ljubiteljske ustvarjalke Irene Guček, dolgoletne članice Društva šaleških likovnikov. Na razstavi z naslovom "Smo iz prej in sedaj" so postavljene slike zanimivih portretov in stavbne dediščine v različnih tehnikah.

Irena Guček je po poklicu gradbenica, po duši pa ljubiteljica umetnosti in slikarka. Od leta 1988 je članica Društva šaleških likovnikov in vse od takrat z dodatnim izobraževanjem hrani svojo likovno vedoželjnost. Delavnice, ki se jih je udeleževala, so vodili priznani akademski slikarji in likovni pedagogi: Igor Kregar, Junoš Miklavc, Tone Rački, Alojz Zavolovšek, Terezija Bastelj, Arpad Šalamon, Anja Jerčič, Robi Klančnik, Denis Senegačnik, Darko Slavec, Milan Todić.

V teh 30 letih se je aktivno vključevala v vsa dogajanja v okviru društva. Razstavlja skupinsko in samostojno, prejema priznanja na likovnih kolonijah in extemporih. Zelo uspešno sodeluje tudi na državnih tematskih razpisih Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, njena dela pa so izbrana za državne razstave.

Razstava bo na ogled do 31. avgusta 2018.