O-STA

Urejene finance vedno in povsod, tudi na dopustu!

Ker poletne počitnice že trkajo na vrata, smo zbrali nekaj koristnih informacij za brezskrbno dopustovanje. Z uporabnimi bančnimi rešitvami, med katerimi je tudi nekaj novosti, ki jih prinaša digitalizacija, imate urejene finance tudi med dopustovanjem v tujini. Preverite, katere in kako!

Zaradi številnih situacij, ki se na potovanju lahko zgodijo nepričakovano (nam ukradejo gotovino, ali nam slednje zmanjka), je dobro s seboj vedno vzeti tudi kartico. Še bolje pa (vsaj) dve! Pri plačevanju s karticami se boste namreč izognili skrbi glede gotovine in si zagotovili boljši pregled nad stroški. Z dvema karticama pa boste poskrbeli za večjo varnost, saj je znesek, ki ga lahko porabite v okviru svojih zmožnosti, bolje porazdeliti na več kartic. Prav tako v času potovanja na eni izmed kartic lahko zapade veljavnost, česar pa pred potovanjem niste opazili. Nič hudega, ker imate dve, še vedno lahko uporabljate drugo - veljavno. Kartice pa imate lahko vedno pri roki v mobilni denarnici NLB Pay in tako s telefonom plačujete že skoraj na vseh prodajnih mestih, saj je kar 93 % vseh terminalov POS v Sloveniji že brezstičnih. Z mobilnim telefonom pa lahko plačujete tudi na dopustu v tujini, in sicer na 67 % vseh terminalov POS v Evropi. Enostavno, hitro in varno boste imeli kartice pri roki tudi takrat, ko boste fotografirali največje znamenitosti, brskali po internetu ali opravljali klice domov.

Vedno in povsod za kakršnokoli vprašanje, pomoč ali dvom

Kjerkoli na svetu lahko v kontaktu z banko ostanete 24 ur na dan, vse dni v tednu. Poleg klica na 01 477 2000 smo za težave in vprašanja strank dosegljivi tudi prek klepeta ali video klica - odslej tudi v mobilni aplikaciji Klikin. Računalnika namreč nimamo vedno pri roki, mobilni telefon pa (roko na srce) skoraj vedno. Z mobilno banko Klikin imate poleg 24/7 pomoči tudi večji nadzor nad stanjem in prometom na svojih računih in karticah, z SMS-Alarmom pa poskrbite za še večjo varnost in pregled nas vsemi opravljenimi transakcijami.

Ko gre vse narobe ...

Počitnice so že same po sebi pojem, ki nam pričarajo misel na vse lepo. Se pa lahko zaradi takšnih in drugačnih situacij sprevržejo v nočno moro. Da vam nepričakovane situacije ne pokvarijo dopusta, je dobro biti pripravljen. V primeru kraje ali izgube kartic smo že izpostavili rešilno telefonsko številko 01 477 2000, prek katere kartico nemudoma prekličete. Kaj pa lahko storite, če ostanete brez gotovine? V tem primeru vam iz zagate lahko pomaga Western Union - največja mednarodna mreža za hitro nakazovanje denarja po vsem svetu. Pokličite sorodnike ali prijatelje in jih prosite, da vam pošljejo denar, ki ga boste potrebovali, da dokončate svoje nakupe in poravnate morebitne neplačane obveznosti.

Če pa se to poletje odpravljate na Balkan, ste v primeru kakršnihkoli težav, povezanih z bančnim poslovanjem, ali če potrebujete dodatno bančno storitev, dobrodošli v poslovalnicah NLB Skupine v Bosni in Hercegovini, Črni gori, na Kosovu, v Makedoniji in Srbiji. Storitve NLB Welcome vam bodo v času potovanj pomagale s telefonskim klicem za razrešitev trenutnega položaja, s povišanjem limita, z nakazilom sredstev in še mnogo več. Prav tako pa na NLB bankomatih članic Skupine denar z NLB kartico BA Maestro dvigujete brez provizije!

Pri vsem planiranju ne pozabite na svoje zdravje. Sklenite zdravstveno zavarovanje za tujino NLB Vita Tujina ali pa se odločite za enega izmed novih Paketov Osnovni, Aktivni ali Premium, ki že vključujejo zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco na Hrvaškem NLB Vita.