O-STA

Pljusk na Velenjski plaži znova navdušil

Velenje, 26. junij 2018 - V prijetnem vzdušju in z atraktivnimi skoki je v soboto, 23. junija, Velenjska plaža s Pljuskom 2018 skočila v letošnje poletje. Nekoliko slabše vreme dan prej ni zaustavilo organizatorjev in tekmovalcev, ki so še drugo leto zapored poskrbeli, da je bil pljusk v najlepši letni čas koledarskega leta nepozaben. Za vrhunski zaključek je poskrbel Gašper Novak in postavil visok standard skokov za Pljusk 2019.

Ob sprehodu po celotnem prizorišču Pljuska na Velenjski plaži je vsakdo našel kakšno brezplačno aktivnost zase. Navdušenci nad tehnologijo so se lahko ustavili v šotoru Samsung, Kompas Young je poskrbel za vodno odbojko, Zavarovalnica Triglav za supanje, Cockta za ležalnik - velikan in hojo po vodi, Hit Radio Center pa za Pringles nogometno vzdušje. Organizator je za najmlajše pripravil še vodne zorbe ter priljubljeni "wet'n fun". Temperaturo so z odličnimi komadi iz Red Bullovega Krpana še dodatno dvigovali DJ-ji in ne glede na to, kam si se v soboto na Velenjski plaži obrnil, se je nekaj dogajalo.

A dogajanje ob vodi ni bilo nič v primerjavi z dogajanjem v zraku ter pristanki v vodi.

Zgodnje dopoldanske ure so bile namenjene preizkušanju skakalnice, to pa je bila le predigra za popoldanski spektakel. Medtem ko so suho stezo preizkušali kolesarji, skejterji in rolkarji, med njimi tudi člani Urban Roofa, je bila skakalnica za kategorijo Slip'n slide namenjena vsem. Po njej se je dričalo staro in mlado, ne glede na spol, ob vseh rekvizitih, ki so jih udeleženci uporabljali, pa se je videlo, da bo Pljusk tudi letos prava uspešnica. Na ruski skakalnici so zbrane na plaži navduševali člani svetovno znane skupine Dunking Devils. "Hudiči", ki jih lahko največkrat vidimo na trampolinih, so prikazali izjemne atrakcije, salte, spine in vrtenje v zraku.

Najbolj spektakularen del dogodka pa je prišel na vrsto v popoldanskih urah.

In čeprav so oči mnogih pogledovale k skokom s kolesi, so za najbolj nepozaben skok poskrbeli tekmovalci na mokri stezi. Zadnji skok večera, ki je ukradel celoten šov in navdušil vse, ki so se zbrali na Velenjski plaži, je pripadel Gašperju Novaku, ki se je na zaletišče pognal z dvojno salto nazaj, v vodi pa spektakularno pristal z novo dvojno salto. Žirija, ki so jo sestavljali najboljša slovenska predstavnika v deskanju na snegu Tim-Kevin Ravnjak in Gloria Kotnik ter najboljši slovenski skejter Timotej Lampe Ignjić, se je s popolno oceno, tj. tremi deseticami, poklonila novemu zmagovalcu in letošnjemu kralju Pljuska.

O skoku, ki ga je Gašper izvedel, se bo zagotovo še govorilo, saj je postavil nove standarde prireditve. Drugo mesto je zasedel Tomaž Kranjec, na tretjo stopničko pa je stopil Matevž Pogačar.

Na suhi stezi je bil v izjemni konkurenci najboljši Žan Kuder, ki je z nekaj točkami prehitel drugouvrščenega Erika Kralja, tretje mesto je zasedel Tin Hadžiomerspahić. Prestižna lovorika Pljuskov ploh pa je tokrat pripadala Mateju Kantetu.

Drugi dan Skoka v poletje, ki sta ga tudi letos soorganizirala Mestna občina Velenje in Zavod za turizem Šaleške doline, je zvečer popestril koncert skupine Šank Rock, ki ga je omogočila Skupina Gorenje.

Naslednje leto se bo Pljusk zagotovo vrnil na Velenjsko plažo v še boljši izvedbi, sobota pa je dala organizatorjem precej idej, kako lahko še dodatno začinijo tekmovalni del dogodka, zato se že veselimo, da prihodnje leto na Velenjskem jezeru znova skupaj pljusknemo v poletje.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje