O-STA

Pisano festivalsko vzdušje v Europarku

Tudi letos boste lahko v Europarku občudovali veliko povorko folklornih skupin Folkart (foto_arhiv Europark)

V soboto, 30. junija, bo največje nakupovalno središče severovzhodne Slovenije prepleteno s pisanim festivalskim vzdušjem in temperamentom folklornih skupin. Velika povorka folklornih skupin Folkart bo z glasbo in igrivostjo potovala po nakupovalnih ulicah mariborskega Europarka.

Ritmi Afrike, Argentine, Peruja, Republike Tuve in Srbije

Tudi letos bodo obiskovalci mariborskega Europarka lahko občudovali pisano paleto barv svetovne ljudske tradicije in izjemno kulturno bogastvo z različnih celin. V soboto, 30. junija, bodo med 12.30 in 13. uro v velikem mimohodu svojo strastno in tanga polno tradicijo predstavili člani skupine iz Argentine. Pridružili se jim bodo vroči ritmi iz Afrike, navdihnjeni z bogatim ljudskim izročilom. Sledili bodo plesalci iz Indonezije, skrivnostni v svoji mešanici vplivov različnih kultur. Perujci bodo prikazali avtentično izročilo Inkov. Očarala bo tudi mistična in redko videna tradicija iz ruske Republike Tuve. Ne smemo pa pozabiti niti na bogato ter vrhunsko predstavo skupine, ki prihaja iz Srbije.

Svetovni folklorni festival Folkart

Eden najvidnejših svetovnih folklornih festivalov, mariborski CIOFF® festival FOLKART, sicer letos praznuje 30. obletnico. Na Folkartu je do sedaj gostovalo že več kot 220 tujih in domačih folklornih skupin iz več kot 72 držav.