O-STA

Alvogen napoveduje distribucijski sporazum s Theramexom v srednji in vzhodni Evropi in SND

  • Dopolnjuje in pospešuje rast Alvogena na trgu zdravstvene nege za ženske

  • Portfelj je leta 2017 ustvaril 13.5 milijona ameriških dolarjev neto prihodkov iz prodaje in kaže velik potencial za rast

SOFIJA, Bolgarija & LONDON, Velika Britanija--(BUSINESS WIRE)--Podjetji Alvogen in Theramex sta danes sporočili, da sta sprejeli zavezujoč dogovor o ekskluzivnem partnerstvu in distribuciji za komercializacijo določenih izdelkov povezanih z zdravjem žensk v Rusiji, srednji in vzhodni Evropi in Skupnosti neodvisnih držav (SND). Dolgoročno partnerstvo vključuje pravice za komercializacijo Theramexovega portfelja izdelkov namenjenim zdravju žensk, kot sta Alpha D3® in Actonel® za zdravje kosti in določene izdelke za oralno kontracepcijo in izdelke, ki jih Theramex še razvija.

Dogovor o distribuciji zajema Rusijo, Kazahstan, Ukrajino, Estonijo, Latvijo, Litvo, Bosno in Hercegovino, Bolgarijo, Hrvaško, Češko, Madžarsko, Makedonijo, Srbijo in Slovenijo. Pogojev sporazuma sicer ne razkrivajo, a Alvogen bo prevzel odgovornost za prodajo, promocijo in oglaševanje izdelkov, ki jih dogovor zajema. Portfelj je leta 2017 ustvaril 13.5 milijona ameriških dolarjev neto prihodkov iz prodaje in kaže velik potencial za rast z izdelki, ki so še v fazi razvoja.

Hacho Hatchikian, izvršni podpredsednik pri Alvogen CEE, je dejal: "Veselim se partnerstva s Theramexom in širitve našega portfelja specializiranih znamk z izdelki za zdravje žensk. Sporazum do dopolnjeval in okrepil Alvogenovo obstoječo ponudbo in še dodatno pospešil našo rast na tem pomembnem terapevtskem področju. Naša prodajna in marketinška mreža zajema več kot 20 trgov srednje in vzhodne Evrope, ter 450 prodajnih zastopnikov, zato smo v dobrem položaju za nadaljnjo rast na velikem trgu izdelkov za zdravje žensk v srednji in vzhodni Evropi."

Anish Mehta, generalni direktor Theramexa, je dejal: "Ta dogovor je še en pomemben korak, ki sledi Theramexovi strategiji. Veseli nas, da vstopamo v dolgoročno partnerstvo z Alvogenom. Njegova močna komercialna in operativna prisotnost v tej regiji pomeni, da bomo lahko zagotovili nadaljevanje oskrbe s temi pomembnimi zdravili in obenem poenostavili in konsolidirali svoje poslovanje. Theramex se osredotoča na zdravje žensk in je predan svoji pomoči ženskam pri nadzorovanju menstruacij, plodnosti, lajšanju simptomov menopavze in pri zdravju kosti."

O Alvogenu

Alvogen je globalna, zasebna farmacevtska družba, ki se osredotoča na razvoj, izdelavo in prodajo generičnih zdravil, zdravil, ki se prodajajo pod različnimi znamkami in zdravil, ki so na voljo brez recepta ter bioloških zdravil namenjenih bolnikom po vsem svetu. Družba ima komercialna zastopstva v 35 državah, kjer zaposluje 2,800 ljudi. Upravlja štiri proizvodne in razvojne centre v ZDA, Romuniji, Koreji in na Tajvanu.

Severna Amerika je Alvogenov največji trg; drugi ključni trgi podjetja so še Južna Koreja, Rusija, Romunija, Madžarska, Ukrajina, Tajvan, Japonska in Kitajska.

Za več informacij o Alvogenu obiščite www.alvogen.com

O Theramexu

Theramex je vodilna, globalna specializirana farmacevtska družba, predana ženskam in njihovemu zdravju. S svojim portfeljem inovativnih in uveljavljenih znamk, ki pokrivajo kontracepcijo, plodnost, menopavzo in osteoporozo, podpiramo ženske v vseh fazah njihovega življenja. Predano poslušamo in skušamo razumeti naše paciente, zadovoljujemo njihove potrebe in nudimo zdravstvene rešitve, ki jim pomagajo izboljšati življenje. Naša vizija je vseživljenjsko partnerstvo z ženskami in zdravstvenimi strokovnjaki, ki jih zdravijo, z nudenjem inovativnih, učinkovitih in varnih rešitev, ki skrbijo za ženske in jih podpirajo skozi vse faze njihovega življenja.

Za več informacij obiščite www.theramex.com

Za ogled sporočila v izvorni obliki obiščite businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180625005547/en/


Kontakti

Alvogen

Halldor Kristmannsson, (+354) 522 2900
halldor.kristmannsson@alvogen.com

ali

Theramex
Janet Kettels, (+44) 7738 506 476
janet@kettelscommunications.com

Vir: Alvogen in Theramex