O-STA

Tečaj o odprtem izobraževanju

Univerza v Novi Gorici in UNESCO Katedra za odprte tehnologije za odprte izobraževalne vire in odprto učenje, ki deluje v okviru Instituta "Jožef Stefan", organizirata petdnevni tečaj o odprtem izobraževanju, ki bo potekal med 2. in 6. julijem 2018 v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi. 

Cilj tečaja je udeležencem približati osnovna znanja, praktične nasvete in izkušnje, ki jim bodo v pomoč pri uporabi odprtih izobraževalnih virov (OER) in pripravi lastnih izobraževalnih materialov. Udeleženci se bodo seznanili s postopki, metodami in orodji odprtega izobraževanja. Slišali bodo, kako uskladiti odprto izobraževanje z razvojnimi in strateškimi cilji. Od priznanih strokovnjakov in praktikov bodo pridobili osnovno znanje o konceptih odprtega izobraževanja, o pedagoških vidikih ter o problematiki, vezani na vsebino odprtega izobraževanja. Tečaj vsebuje tudi praktično delo. 

Predavatelji in udeleženci prihajajo iz 17 držav (Slovenije, Brazilije, Fidžija, Francije, Grčije, Indije, Italije, Južnoafriške republike, Kanade, Kenije, Makedonije, Malezije, Malte, Nemčije, Uzbekistana, Velike Britanije, ZDA) in jih bo skupaj okrog 50. 

Dogodek bo potekal v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri, Glavni trg 8, Vipava. Zbrane bo v ponedeljek, 2. julija 2018, ob 9.30 pozdravil rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik, prisotna pa bosta tudi predstavnika UNESCO in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS. 

Več informacij o programu in predavateljih: http://unesco.ijs.si/event/open-educationdesign/. 

Lepo vabljeni!