O-STA

Že več kot 15 let zagotavljamo brezplačno nujno zobozdravstveno pomoč - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 13. julij 2018 - Mestna občina Velenje za zagotavljanje nujne zobozdravstvene pomoči namenja 25 tisoč evrov proračunskih sredstev letno. Osebam s stalnim bivališčem v Velenju omogočamo brezplačno nujno zobozdravstveno pomoč ob sobotah, nedeljah in praznikih od 8. do 12. ure. V poprečju mesečno beležimo kar 100 obiskov občanov Mestne občine Velenje.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) financira dežurnega zobozdravnika ob nedeljah in praznikih v nekaterih večjih krajih v Sloveniji. Ker med njimi ni Velenja in bi naši občani morali po storitev v Celje ali Slovenj Gradec, nujno zobozdravstveno pomoč že več kot petnajst let zagotavlja Mestna občina Velenje. Seznam dežurnih zobozdravnikov je objavljen na spletni strani www.velenje.si (Dežurne službe, Nujna zobozdravstvena pomoč).

Storitev je brezplačna za osebe s stalnim bivališčem v Velenju, dostopna pa je tudi za druge prebivalce, če si storitev sami plačajo oziroma poiščejo pomoč pri zobozdravnikih, katerih stroške krije ZZZS.

Za financiranje nujne zobozdravstvene pomoči smo se odločili, ker želimo našim občanom zagotoviti kvalitetne in v neposredni bližini dostopne zobozdravstvene storitve. V ambulantah, kjer nudijo nujno zobozdravstveno pomoč, v poprečju mesečno beležimo kar 100 obiskov prebivalcev Velenja. Brez financiranja Mestne občine Velenje bi morali vsi ti naši občani pomoč iskati v najbližjih mestih - Celju ali Slovenj Gradcu.