O-STA

Njegova kraljeva visokost Kronski princ Kraljevine Saudove Arabije Mohamed Bin Salman znanega turističnega organizatorja Gerarda "Jerryja" Inzerilla imenoval za vodjo pobude, ki bo temeljito preoblikovala dediščinski turizem

Gerard "Jerry" Inzerillo, glavni izvršni direktor Diriyah Gate Development Authority (DGDA)(Foto: Business Wire)

Inzerillo bo prvi glavni izvršni direktor Diriyah Gate Development Authority, ki vključuje muzeje, univerze, večje igralno-izobraževalne ustanove ter letovišča, restavracije, wellness centre in luksuzne nakupovalne centre

RIJAD, Saudova Arabija--(BUSINESS WIRE)-- Njegova kraljeva visokost Mohamed Bin Salman, kronski princ Kraljevine Saudove Arabije in predsednik uprave Diriyah Gate Development Authority (DGDA), je Gerarda "Jerryja" Inzerilla imenoval za vodjo DGDA, ki bo vodila pobudo za restavriranje zgodovinskega rojstnega kraja Saudove države.

Ta izjava za javnost vključuje multimedijske vsebine. Izvirnik je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20180724005642/en/

Inzerillo, Izkušeni vizionar na področju turizma, je bil izbran za nadzornika restavriranja Diriyaha in razvoja številnih novih zgodovinskih in turističnih objektov, na primer muzejev, akademskih institucij in igralno-izobraževalnih ustanov ter tudi letovišč, restavracij, wellness centrov in luksuznega nakupovalnega centra, ki se bodo raztezali na 7,1 milijona kvadratnih metrov na zahodni strani Rijada, hitro razvijajoče se prestolnice Saudove Arabije. Pobuda je ključni del vizije kronskega princa, da modernizira državo, angažira državljane in hkrati izreče dobrodošlico gostom iz vsega sveta.

"V veliko čast mi je, da imam priložnost prispevati k dinamični viziji naroda, ki jo je predstavil Njegova visokost," je dejal Inzerillo. "To je resnično navdahnjeno obdobje v tej izjemni državi. Še posebej sem hvaležen, da bom vodil vrhunsko ekipo pri razvoju tega zgodovinskega mesta, ki bo svetu ponudilo najbolj resničen vpogled v dušo in duh te dežele, njenih prijaznih ljudi in njene bogate zgodovine. Diriyah bo postal eno izmed velikih zbirališč na svetu."

Diriyah, ki je uvrščen na Unescov seznam kulturne dediščine, ima več kot 590 let zgodovine. Kot rojstni kraj prvega, drugega in trenutnega Kraljestva Saudove Arabije je tudi temelj Saudskega naroda.

Večina prvotnega naselja, zgrajenega iz posušenih opek v tradicionalnem slogu širše regije Najd, bo avtentično restavrirana, zgrajene pa bodo tudi nove turistične atrakcije in objekti.

Območje At-Turaif v Diriyahu je uvrščeno na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Njegova visokost si Diriyah zamišlja kot kraj, kjer se bo slavila preteklost in prebujala prihodnost, kjer se bodo vsi, ki bodo vstopili, navdušili, angažirali in zabavali.

Upravni odbor DGDA je počaščen, da je uspel prepričati tako kreativnega in navdušujočega vodjo, kot je Jerry Inzerillo, ki bo uresničil vizijo Njegove kraljeve visokosti. Inzerillo je bil pred tem glavni izvršni direktor Forbes Travel Guide, globalne avtoritete za verifikacijo odličnosti v turizmu. FTG, ki deluje v več kot 100 državah, vsako leto podeljuje tudi prestižno nagrado Pet zvezdic, ki velja za zlato olimpijsko medaljo v turizmu.

Oglejte si izvirnik na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180724005642/en/

Kontakti

Key Group Worldwide
Jaret Keller
Službeni telefon: 212-988-7701
Mobilno: 917-628-0480
E-pošta: jkeller@keygroup.tv


Vir: Diriyah Gate Development Authority (DGDA)

Multimedijske vsebine

Photo

Gerard "Jerry" Inzerillo, glavni izvršni direktor Diriyah Gate Development Authority (DGDA)(Foto: Business Wire)