O-STA

Septembra Velenje praznuje

Velenje - moje mesto

Velenje, 28. avgust 2018 - Le še nekaj dni nas loči od septembra, ki je za Velenje prav poseben mesec. 20. septembra 1959 je bilo svečano odprto novo središče mesta Velenje in na ta dan v Mestni občini Velenje praznujemo občinski praznik. September je tako tudi zaradi tega še bolj bogat s številnimi županovimi sprejemi in drugimi občinskimi dogodki. Informacije o njih lahko spremljate na občinski spletni strani www.velenje.si in socialnih omrežjih Mestne občine Velenje. Vabljeni v Velenje!

Že v soboto, 1. septembra, bomo ob 18. uri v prireditvenem šotoru na prizorišču TRC Jezero pripravili županov sprejem s športnimi igrami za krvodajalce, gasilce, pripadnike civilne zaščite, člane društev s področja zaščite in reševanja, policiste, prostovoljce in mestne redarje.

V petek, 7. septembra, bo na velenjski promenadi ponovno zadišalo. Med 10. in 19. uro bo potekala Promenada okusov, ki bo tokrat prepletena z rudarsko tradicijo. Po 19. uri bo sledila zabava s skupino Orleki.

8. septembra bomo organizirali očiščevalno akcijo, s katero želimo pripomoči k večji urejenosti našega kraja in brežin vodotokov.

V soboto, 15. septembra, ste dopoldan vabljeni na Titov trg na tradicionalno prireditev Velenje se predstavi, na kateri se bodo predstavili velenjska športna društva, kulturne organizacije in izobraževalne ustanove. Sodelovali boste lahko tudi na Teku očkov. Ob 19. uri pa se bo na Titovem trgu začel koncert Jelene Rozge.

Na predvečer praznika, v sredo, 19. septembra, bomo ob 18. uri v Domu kulture Velenje pripravili proslavo ob občinskem prazniku na njej pa bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič podelil najvišja občinska priznanja.

20. septembra bo župan v prostorih Mladinskega hotela Velenje ob 17. uri sprejel starše vseh novorojencev in novorojence, ki so se rodili v zadnjem letu od praznika.

V petek, 21. septembra, bomo skupaj s Knjižnico Velenje ob 12. uri v njihovih prostorih odprli Svetišče knjig - zbirko prvih beril zbiratelja Marjana Marinška.

Ob 18. uri pa bomo na Titovem trgu ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti in dneva brez avtomobila, ki bo ta dan potekal na Rudarski cesti, s koncertom raperjev Trkaja in Nipke zaznamovali 10-letnico Lokalca.

25. septembra bomo ob 18. uri v Vili Bianci pripravili županov sprejem za zlate maturante. Dan kasneje pa bo župan ob 17. uri na prizorišču Pikinega festivala, ki se bo začel 23. septembra, s knjižnim darilom obdaril vse velenjske prvošolke in prvošolce.

27. september je svetovni dan turizma, zato bo župan v Galeriji Velenje ob 19. uri sprejel vse, ki so aktivni na področju turizma v naši občini.

V torek, 2. oktobra, pa bomo ob mednarodnem dnevu starejših v velenjskem domu kulture pripravili županov sprejem za starejše občanke in občane.

4. oktobra bo župan ob 18. uri v Domu kulture Velenje, ob svetovnem dnevu učiteljev, sprejel velenjske učitelje in vzgojitelje.

Župan se želi s sprejemi zahvaliti posameznikom in skupinam za njihov prispevek ter vsa dobra dejanja, s katerimi višajo kakovost življenja in bivanja v naši lokalni skupnosti ter na ta način prispevajo k večji prepoznavnosti našega mesta.

Prijazno vabljeni na dogodke ob občinskem prazniku!

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje