O-STA

Tudi v Velenju Evropski teden mobilnosti

Velenje, 12. september 2018 - Mestna občina Velenje tudi letos v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2018, med 15. in 22. septembrom, pripravlja pester program prireditev ter dogodkov, ki bodo občane spodbujali k uporabi okolju bolj prijaznih prevoznih sredstev kot so hoja, kolesarjenje in javni potniški promet. Slogan letošnjega evropskega tedna mobilnosti je "Združuj in učinkovito potuj", s katerim se spodbuja združevanje različnih oblik prevoza, kar prinaša sodobno, dinamično in ozaveščeno potovanje, s katerim lahko neposredno prispevamo k izboljšanju okolja, z aktivnim slogom pa tudi h kvaliteti lastnega življenja. Najbolj pestro bo dogajanje v petek, 21. septembra, ko bomo ob dnevu brez avtomobila med 7. in 18. uro zaprli del Rudarske ceste in na njej pripravili zanimiv program. Dan bomo zaključili v znamenju 10-letnice Lokalca, s koncertom, na katerem bosta ob 18. uri na Titovem trgu nastopila raperja Trkaj in Nipke. Obiskovalce bo ob tej priložnosti nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

V priponki vam pošiljamo podroben program dogajanja, več informacij pa dobite tudi na občinski spletni strani www.velenje.si.

Še vedno lahko sodelujete tudi v nagradni igri ob 10-letnici Lokalca. Sodelujete lahko na dva načina, in sicer tako, da v zato namenjene škatle na Lokalcu ali v preddverju Mestne občine Velenje v ovojnici oddate 10 vozovnic pridobljenih na septembrskih vožnjah z Lokalcem, zraven pa priložite tudi izjavo o sprejemanju pravil nagradne igre, ki jo dobite ob škatlah in na spletni strani www.velenje.si. Lahko pa na elektronski naslov lokalc10let@velenje.si pošljete fotografijo, na kateri je razvidno, da ste na Lokalcu, ob Lokalcu, za Lokalcem ... Naključne fotografije bomo redno objavljali na Facebook strani Mestne občine Velenje. Nagrajence bomo izžrebali na koncertu 21. septembra.

Prireditve ob Evropskem tednu mobilnosti organizira Mestna občina Velenje v sodelovanju z Zavodom Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško KSSENA, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Združenjem šoferjev in avtomehanikov Velenje, Vrtcem Velenje, velenjskimi osnovnimi šolami, Šolskim centrom Velenje, Športno zvezo Velenje, Festivalom Velenje, Zavodom za turizem Šaleške doline, Triatlon klubom Velenje, Centrom ponovne uporabe Velenje, Društvom šaleških likovnikov, Galerijo Velenje, Društvom DUŠA, Burger Kapijo, Vrtnarstvom Sadika, Arhitekturno projektiranje in oblikovanje Kaja Flis, podjetjem ATRIVA, Večgeneracijskim centrom Planet generacij, Centrom gibanja, Zdravstvenim domom Velenje, Šolo zdravja Velenje, Društvom paraplegikov JZ Štajerske, Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Celje in Klubom starodobnikov Šentjur.

V primeru slabega vremena prireditve na prostem odpadejo odpade.

Prijazno vabljeni k sodelovanju tudi vi!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si