O-STA

Dogodek Prisluhnimo muzam bo predstavil umetniško sezono v ljubljanski Operi in novo kolekcijo oblačil v Modni hiši Ikona

SNG Opera in balet Ljubljana, Modna hiša Ikona in Ljubljanski potniški promet so združili moči in pripravili pravi kulturno-modni dogodek z naslovom Prisluhnimo muzam, ki bo v četrtek, 27. septembra, od 17.30 naprej. Kulturne in modne umetniške muze bodo v sprevodu od Župančičeve do Mestnega trga spremljala zelena ekološka vozila LPP-ja.

Dogodek se bo začel ob 17.30 z odprtjem razstave mladega slikarja Žige Korenta v informacijskem središču ljubljanske Opere. Pol ure kasneje bodo z balkona najlepšega gledališča v mestu zadonele slavnostne fanfare, ki bodo naznanile plesno-glasbeni sprevod. Po nagovoru Sanje Nešković Peršin in Rocca, umetniških vodij baleta in opere, se bodo v oblačilih kolekcije La Haine Inside Us skozi koreografijo baletnega solista Lukasa Zuschlaga obiskovalcem predstavili plesalci in plesalke ljubljanskega baleta. Sprevod bo potekal po Cankarjevi prek Slovenske ceste, nato po Čopovi ulici do Prešernovega trga in se nadaljeval po Stritarjevi ulici do modne hiše Ikona na Mestnem trgu, kjer bosta poleg baletnikov nastopili še operni pevki Norina in Rebeka Radovan. Zapeli bosta Barkarolo iz Hoffmannovih pripovedk, prihajajoče premiere SNG Opera in balet Ljubljana 11. oktobra.

Dogodku v ljubljanski Operi in Modni hiši Ikona bo sledila tudi simpatična Lorella Flego, ki bo predstavila modne smernice za jesen in zimo 2018.

Druženje bomo sklenili s pogostitvijo v prijetnem vzdušje modne hiše Ikona sredi mesta.