O-STA

Mladinska iniciativa ponovno na obisk poslanskih skupin v parlament

Obisk poslanske skupine SD
Pred kratkim smo dobili novi sklic Državnega zbora in zaprisegla je 13. slovenska vlada. Zato se je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os odločila, da bo obiskala poslanske skupine v parlamentu, kot je to naredila že v prejšnjem mandatu. Na našo prošnjo so se najprej odzvali v poslanski skupini Socialni demokrati, pričakujemo pa še termin poslanske skupine Liste Marjana Šarca.
Srečanje s poslansko skupino SD je potekalo v četrtek, 11. oktobra 2018. Predstavnika Mladinske iniciative Aljaža Verhovnika in Andreja Grobelnika so sprejeli poslanci iz vrst SD Jani Prednik, dr. Milan Brglez in Soniboj Knežak.
Namen obiska Mladinske iniciative je spodbuditi poslanske skupine k aktivnemu prizadevanju za čim prejšnjo izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško. Poslansko skupino smo seznanili s trenutnim stanjem projekta in izrazili nestrpno pričakovanje nad odločitvijo Ustavnega sodišča Republike Slovenije v zvezi z "braslovško-polzelsko" pritožbo na umestitev trase hitre ceste. Splošna ocena Mladinske iniciative je, da je ta vlada že na samem začetku mandata poudarila nujnost izgradnje 3. razvojne osi, zato v prihodnje pričakujemo konkreten napredek na terenu.
Stališče poslanske skupine SD je, da se mora podpisani protokol o izgradnji 3. razvojne osi na Koroško realizirati ter da se zasleduje zastavljeni rok pričetka izgradnje hitre ceste v letu 2019.