O-STA

Slovenci znova prednjačimo v svetu kriptovalut. Tokrat z izvirno družabno igro Cryptomania.

Podprete jo lahko na Kickstarterju

LJUBLJANA, 16. oktober 2018 Ekipa mladih slovenskih kripto navdušencev je ustvarila sodobno družabno igro, ki bo na analogen način povezovala družine in prijatelje po vsem svetu. Cryptomania je namreč klasična namizna igra z neklasično vsebino, saj prinaša občutke iz sveta kriptovalut v obliki družabne zabave. Ker za množično proizvodnjo potrebujejo zagonska sredstva, so se tako kot številni pred njimi obrnili na Kickstarter, kjer so včeraj popoldne objavili projekt.

Elementi igre: Igralna plošča vsebuje različna igralna polja, od polj rudarskih bazenov in elektrarn do polj za odprtje/zaprtje borze, polj s hekerskim napadom in priložnostnih polj. Če igralec pride na katero od slednjih, mora povleči priložnostno kartico, ki ga lahko nagradi ali kaznuje.

Pravila igre: Igralec se pred metom kock odloči, ali bo kupil ali prodal bitcoine, nato pa vrže kocki in se pomakne naprej za vsoto obeh kock. Nadaljnji potek poteze je odvisen od vrste polja, na katerem pristane. Če pristane na rudarskem bazenu ali elektrarni, jo lahko kupi in začne pobirati provizije od drugih igralcev, ki pristanejo na njej. Z malo sreče in premišljenim odločanjem si lahko igralec s trgovanjem bitcoina ustvari ogromen dobiček in pridobi ogromno prednost pred drugimi. Vendar pa mora ves čas paziti, saj nanj prežijo mnoge nevarnosti, kot so zaprtje borze, hekerski napadi in nenaden padec vrednosti bitcoina, prav tako kot v resničnem svetu kriptovalut!

Cilj: Odvisno od načina igre lahko zmaga edini igralec, ki ni bankrotiral, tisti, ki ima ob izteku časovne omejitve največ denarja in bitcoinov, ali pa tisti, ki prvi izpolni svojo skrivno nalogo.

"Cryptomanio smo ustvarili, ker želimo ljudem približati svet kriptovalut, obenem pa jih skozi družabno zabavo poučiti o njihovih koristih ter nevarnostih. Cryptomania je edinstvena družabna igra, ki bo združevala različne generacije za mizami v dnevnih sobah širom sveta ter tudi dedkom in babicam skozi zabavo približala do zdaj nerazumljive pojme, kot je rudarjenje kriptovalut," je povedal Boštjan Fekonja, vodja ekipe Wololo, ki je ustvarila igro.

Več informacij

· Kontaktna oseba: Jan Friderik Grant, 059 028 760, jan@cryptomaniagame.com

· O ekipi
· O igri
· Stran na Kickstarterju
· Promocijski videoposnetek (slo)
· Gradivo za medije
· Facebook
· Instagram
· Twitter