O-STA

Jutri prižig nove razsvetljave Velenjskega gradu - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 22. oktober 2018 - Jutri, 23. oktobra, bomo ob 19. uri prižgali novo razsvetljavo Velenjskega gradu.

Dogodek bomo pripravili na Titovem trgu, od koder bo nova pridobitev najbolje vidna. Nastopila bo znana in udarna glasbena zasedba The Stroj, s krajšim programom pa se bosta predstavila tudi Otroški pevski zbor in Mladinski pevski zbor Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Nova razsvetljava bo izpolnjevala standarde primerne osvetlitve fasad objektov ter pripadajočega obzidja gradu, zagotavljala pa bo tudi splošno osvetlitev poti znotraj grajskega obzidja. Skladno z določili uredbe o svetlobnem onesnaževanju je izvajalec zamenjal obstoječo reflektorsko razsvetljavo z novo energetsko in svetlobno tehnično učinkovitejšo razsvetljavo z LED tehnologijo. Na nove drogove ter nosilne konzole so namestili 40 novih reflektorjev (doslej jih je bilo 12). Z novo tehnologijo se bo poraba elektrike kljub večjemu številu reflektorjev bistveno zmanjšala.

Vrednost investicije v celovito prenovo osvetlitve Velenjskega gradu je 115 tisoč evrov (z DDV). Izvajalec del, ki so trajala 3 mesece, je bilo podjetje Elektro Jezernik, d. o. o.

Prijazno vabljeni na Titov trg!