O-STA

Obisk Mladinske iniciative pri poslancih LMŠ

Mladinska iniciativa na obisku v poslanski skupini LMŠ Mladinska iniciativa za 3. razvojno os nadaljuje z obiski poslanskih skupin v Državnem zboru. Po tem, ko smo pred štirinajstimi dnevi obiskali poslansko skupino SD, smo v sredo 23. oktobra 2018, opravili pogovor s poslanci Liste Marjana Šarca (LMŠ).

Predstavnika Mladinske iniciative Aljaža Verhovnika in Andreja Grobelnika so sprejeli poslanci iz vrst LMŠ Edvard Paulič, ki je tudi predsednik Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter poslanca dr. Darij Krajčič in Aljaž Kovačič.

Namen obiska Mladinske iniciative je spodbuditi poslanske skupine k aktivnemu prizadevanju za čim prejšnjo izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško. Poslansko skupino smo seznanili s trenutnim stanjem projekta in izrazili nestrpno pričakovanje nad odločitvijo Ustavnega sodišča Republike Slovenije v zvezi z "braslovško-polzelsko" pritožbo na umestitev trase hitre ceste.

Stališče poslanske skupine LMŠ je, da podpirajo izgradnjo 3. razvojne osi. V zvezi z ustavno presojo menijo, da je potrebno v primeru "padca" Uredbe o državnem prostorskem načrtu Šentrupert-Velenje, pripraviti alternativno traso, da se bo cesta do Koroške čim prej zgradila. Po besedah poslancev LMŠ so predstavniki Družbe za avtoceste RS na zadnji seji Odbora za infrastrukturo tudi zagotovili, da se držijo zastavljene časovnice izgradnje severnega kraka 3. razvojne osi.

www.msr.si | www.hitronakorosko.si
© Mladinski svet Ravne na Koroškem 2018. Vse pravice pridržane.

Mladinski svet Ravne na Koroškem
Prežihova ulica 7
SI - 2390 Ravne na Koroškem
00386 31 452 778
ms.ravne@gmail.com