O-STA

Ali DARS res ni imel vpliva na pripravo časovnice?

Terminski plan, ki je priloga protokola iz dne 3.7.2017 in katerega so podpisali Ministrstvo za infrastrukturo in sveta Koroške ter SAŠA regije, je pripravil DARS, kar dokazuje logotip. V njem je predviden zaključek izgradnje odseka Šentrupert-Velenje-Slovenj Gradec v letu 2023.
Multimedijski portal RTV Slovenija je 19. decembra povzel DARS-ovo izjavo za javnost: "V Darsu, ki je izvajalec in investitor projekta, so poudarili, da Dars ni bil podpisnik omenjenega protokola in da so roki v protokolu nerealni."

Zato objavljamo prilogo Protokola o poteku načrtovanja in izgradnje 3. razvojne osi na odseku Šentrupert - Velenje - Slovenj Gradec - Dravograd - Holmec, na kateri je razvidno, da je DARS pripravil terminski plan oz. časovnico izgradnje 3. razvojne osi na Koroško. Ta tabela je za čas izgradnje odseka Šentrupert - Velenje - Slovenj Gradec predvidela leto 2023. Na tabeli je viden tudi logotip DARS, kar je evidentni dokaz, da je Družba za avtoceste sodelovala pri pripravi protokola oz. pripravila časovnico izgradnje 3. razvojne osi na Koroško.

Spomnimo, da je DARS na sestanku koordinacijskega odbora za izgradnjo 3. razvojne osi v sredo 19. decembra 2018, predlagal novelacijo terminskega plana, s katerim bi se gradnja odseka Šentrupert - Velenje - Slovenj Gradec namesto sprva v protokolu predvidenega leta 2023, zgradila v letu 2026.

Na to temo, se bo danes ob 12h na Prevaljah sestal Odbor za izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško in sprejel ukrepe.