O-STA

Novoletni koncert Gimnazije Celje - Center

Novoletni koncert 2018 (arhiv GCC)

Glasbeniki z GCC bodo drugi del sezone začeli s tradicionalnim novoletnim koncertnim dogodkom 7. januarja v cerkvi sv. Duha v Celju


Žlahtna tradicija glasbenih sestavov Gimnazije Celje - Center (GCC), ki letos beležijo že 61. sezono neprekinjenega glasbenega ustvarjanja, je nedvomno tradicionalni novoletni koncert. Že štiriindvajsetič zapored bodo mladi ustvarjalci v drugo polovico letošnje sezone s pesmijo zakorakali v ponedeljek, 7. 1. 2019, ob 18.30 v cerkvi sv. Duha v Celju. Nastopili bodo Dekliški pevski zbor GCC pod vodstvom Davida Preložnika, FaVoZa pod vodstvom Gregorja Deleje, Nonet+ GCC pod vodstvom Barbare Arlič Kerstein in The Šlagers pod vodstvom Saša Šonca. Tudi tokrat so na edini srednji šoli naše države, ki se ponaša s statusom Kulturna šola, pripravili pester program del iz slovenske in evropske glasbene zakladnice, ki jih je navdihnil božično-novoletni čas.

Na GCC, ki s tremi izobraževalnimi programi in več kot 900 dijaki sodi med večje srednje šole v regiji, se lahko pohvalijo s številnimi uspehi in obšolskimi dejavnostmi, med katerimi ima posebno mesto in tradicijo prav glasba. Letos na šoli deluje kar 9 glasbenih sestavov. V letošnjo glasbeno sezono so na GCC vstopili z množičnim nastopom na Noči Modrijanov ter novembrskim koncertom ob 90-letnici skladatelja Jakoba Ježa, ki mu je sledil glasbeno-literarni večer Poezija iz samovarja. Decembrski Miklavžev koncert in veseli december na šolskih hodnikih pa sta služila kot uvod v drugi del sezone, ki se začenja z novoletnim koncertom pri sv. Duhu. Tudi druga polovica šolskega leta bo na GCC zelo pestra - mesec kulture bo v znamenju številnih nastopov, marca sledi maturantski ples GCC, kjer imajo posebno mesto tudi glasbene zasedbe, pa koncert v Bistrici ob Sotli in veliki ruski večer 21. 3. 2019. Dan kasneje dekleta in Šlagersi odpotujejo na tekmovanje v češki Pragi, aprila in maj sledijo Pomladni koncert ter revialni nastopi, konec junija pa se FaVoZa odpravlja na tradicionalno turnejo ob Dnevu državnosti, ki jih bo tokrat vodila k Slovencem živečim v Srbiji.

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje - Center, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si

Splet: www.gcc.si