O-STA

Vabilo na novinarsko konferenco ob krstni izvedbi nove slovenske opere koda L v SNG Opera in balet Ljubljana

Spoštovani novinarji in predstavniki medijev!

Na velikem odru SNG Opera in balet Ljubljana bomo v četrtek, 14. marca 2019, ob 19.30 krstno uprizorili novo slovensko opero skladatelja Milka Lazarja na libreto Eve Kraševec, s katero nadaljujemo gledališko sezono 2018/2019.

Po besedah libretistke in dramaturginje Eve Kraševec koda L pričuje o moči in globini človekovega čustvovanja - svojevrsten izbor v današnji čas in prostor ujetih trenutkov emocionalne kulture, ki se po navdihu Barthesovih Fragmentov ljubezenskega diskurza napaja iz mitov, arhetipov, filozofskih del in intimnega.

V izhodišču je bilo pisanje libreta predvsem raziskava tematike in iskanje jezika za misli in občutenja, ki bi spregovorila o globini človeka in o njegovi zmožnosti za ljubezen.

O nastajanju glasbeno-scenskega projekta, ki v ospredje v izčiščeni estetiki postavlja globino človekovega življenja in poetičnost bivanja, bodo spregovorili skladatelj Milko Lazar, libretistka in dramaturginja Eva Kraševec, dirigent in glasbeni vodja Marko Hribernik, režiser in scenograf Rocc, video umetnica Nataša Prosenc Stearns ter operni solisti na novinarski konferenci

v ponedeljek, 11. marca, ob 11. uri, v sejni sobi gledališča (3. nadstropje).

Novinarje pričakujemo na recepciji gledališča (službeni vhod).

Ob tej priložnosti bomo z urednico Amelio Kreigher predstavili tudi novo izdajo Barthesove knjige Fragmenti ljubezenskega diskurza.

Medijsko gradivo bo dostopno na spletni strani v zavihku Medijsko središče.

Veselimo se srečanja z vami.

Akreditacija poteka prek elektronskega naslova press@opera.si.