O-STA

Slovenija in Hrvaška: Širitev poslovanja v Vzhodni Evropi

INTERSEROH pridobil dovoljenje za nudenje storitev sistemskega operaterja v Sloveniji

Ljubljana/Köln, 10.12.2004. Kölnski operater reciklažnega sistema in dobavitelj surovin INTERSOH AG je pridobil dovoljenje Agencije za okolje Republike Slovenije za vzpostavitev reciklažnega sistema za industrijsko embalažo. Vodstvo nove podružnice INTERSOH d.o.o. ima sedež v glavnem mestu Slovenije, Ljubljani. Pričakujejo, da bodo še pred koncem leta 2004 sklenili prve pogodbe s proizvajalci embalaže. Poleg neprofitne organizacije, podobne nemškemu DSD AG in avstrijskemu ARA AG, je podružnica INTERSEROH edini sistemski operater, ki je pridobil dovoljenje v Sloveniji.

Po grobih ocenah obsega slovenski trg embalaže, ki jo je treba zbrati in reciklirati v skladu z nacionalno Uredbo o Embalaži, 200.000 ton - vključno z embalažo gospodinjstev, za katero INTERSEROH d.o.o. ni zaprosil za dovoljenje. INTERSEROH namerava že naslednje leto pridobiti pomemben delež slovenskega trga za recikliranje embalaže. Glede na primerljive pravne strukture slovensko podjetje INTERSEROH pod vodstvom direktorice Mateje Mikec tesno sodeluje z avstrijsko podružnico INTERSEROH EVA (Erfassen und Verwerten von Altstoffen GesmbH, Dunaj).

INTERSEROH ponuja svoje sistemske storitve tudi na Hrvaškem. Organizira vsenacionalno zbiranje, predelavo in trženje papirja, kartona, papirnatih kartonov, folije in lesa za veliko nemško trgovinsko verigo. S tem zagotavlja, da omenjen odpadni material ostaja v materialnem ciklu.

Podjetje ima sedež v Kölnu in številne podružnice na različnih lokacijah v Nemčiji ter holdinge v mnogih sosednjih evropskih državah. Je eden vodilnih dobaviteljev surovin v Evropi in vodilni dobavitelj organizacijskih rešitev za upravljanje materialnega toka, vse od svoje ustanovitve leta 1991. Kot ponudnik storitev INTERSEROH organizira reciklažne postopke, deluje pa tudi kot dobavitelj industriji papirja, jekla, lesa ter elektrarnam na biomaso, saj letno dobavlja skoraj pet in pol milijonov ton (sekundarnih) surovin.

Stollwerckstraße 9a

eMail: presse@interseroh.de

51149 Köln

Internet: www.interseroh.de

Telefon: (0 22 03) 91 47 - 250

Telefax: (0 22 03) 91 47 - 406