O-STA

MK Group zanika pisanje Siola. Poslujejo transparentno.

Podjetja, ki so članice MK Group, kot del mednarodnega holdinga Agri Europe Cyprus v zadnjih treh letih pomembno investirajo in razvijajo svoje poslovne aktivnosti v Republiki Sloveniji. Kot je javnosti med drugim že znano, te investicije vključujejo nakupe hotela Kempinski Palace Portorož, večinskega paketa delnic Aerodroma Portorož in 90,11 odstotka delnic Gorenjske banke.

V vsem tem času niso imeli nikakršnih institucionalnih ali izven institucionalnih ovire, ki bi onemogočale ali oteževale investicije MK Group. Sodelovanje z državnimi organi Republike Slovenije, nadzornimi telesi in poslovnimi subjekti je bilo vedno v zakonodajnem okviru in na visoki profesionalni ravni.

Skrajno negativno izjemo pri tem predstavljajo aktivnosti portala Siol.net, ki v daljšem časovnem obdobju, brez znanega razloga, o poslovnih aktivnostih MK Group nenehno objavlja neresnične navedbe in žaljive komentarje.

Portal Siol.net objavlja članke, ki so zasnovani na neutemeljenih, neresničnih in nepreverjenih navedbah o poslovanju MK Group in g. Miodraga Kostića z očitnim namenom, da se v slovenski javnosti ustvari negativna medijska podoba MK Group ter škodi kredibilnosti in poslovnemu ugledu skupine.

Siol.net objavlja članke, katerih vsebina je žaljiva, polna neresničnih navedb, konstruktov in manipulacij o določenih osebah in poslovnih aktivnostih. Kot podlago za objavljanje neresničnih informacij se Siol.net pogosto sklicuje na neimenovane vire.

Pri tem portal Siol.net, v nasprotju z novinarskimi standardi in etičnimi načeli, sploh ne želi opraviti predhodnega preverjanja tovrstnih informacij in ne daje niti priložnosti, da bi lahko na primeren način v MK Group odgovorili na takšne neresnične članke in vsebine.

Zato se poraja upravičen sum, da se objavljanje takšnih neresnic izvaja z v korist poslovnih interesov nekoga drugega. S tem v zvezi verjamemo, da je upravičen naš sum, da je intenzivna objava netočnih navedb proti skupini in g. Kostiću, ki jo je v nedavnih dnevih izvajal Siol.net, usmerjena k diskvalifikaciji MK Group v procesu prodaje Abanke.

V takšni situaciji je MK Group prisiljena slovensko javnost obvestiti o tako neetičnih in nezakonitih postopkih portala Siol.net. Proti temu portalu, njegovemu uredniku in novinarjem, ki so avtorji takšnih člankov, pa bodo sprožili tudi ustrezne pravne postopke za zaščito poslovnega ugleda svoje skupine.