O-STA

AMC: znana sta datuma premiere 5. sezone serije

Fear the walking dead (FTWD) in nove nadnaravne grozljive serije NOS4A2

SVETOVNA PREMIERA FTWD BO V PONEDELJEK, 3. JUNIJA,

NOS4A2 PA BO PRVIČ NA SPOREDU V ČETRTEK, 6. JUNIJA, OB 22.00

Ljubljana - 1. april 2019 - Peta sezona AMC-jeve serije "Fear the Walking Dead" v Slovenijo prihaja v ponedeljek, 3. junija. Ker gre za svetovno premiero, si jo lahko na malih zaslonih ogledate že ob 3. uri zjutraj. Ponovitev bo predvajana še isti dan ob 22. uri. Težko pričakovana nadnaravna grozljiva serija NOS4A2 pa bo v Sloveniji premierno predvajana v četrtek, 6. junija, ob 22. uri.

O seriji Fear the Walking Dead

V peti sezoni serije Fear the Walking Dead je poslanstvo skupine jasno - poiskati preživele in pomagati, da bo svet, kolikor ga je sploh še ostalo, vsaj malenkost boljši. Skupino vodi Morgan Jones (Lennie James) s trdno odločenostjo in filozofijo, ki temelji na dobronamernosti, skupnosti in upanju. Vsak v skupini verjame, da se bo s tem, ko pomaga drugim, oddolžil za napake, ki jih je storil v preteklosti. Vendar pa si zaupanja drugih ne bodo prislužili tako zlahka. Njihovo poslanstvo pomagati drugim bo pod veliko preizkušnjo, ko se bodo znašli na neznanem ozemlju, ki jih bo prisililo, da se soočijo ne le s svojo preteklostjo, ampak tudi s strahovi. Skupina bo preko soočenja s svojimi strahovi odkrila popolnoma nov način življenja, ki jih bo za vedno spremenil.

Serija Fear the Walking Dead, ki jo je producirala produkcijska hiša AMC Studios, se v ZDA uvršča na četrto mesto najbolj gledanih serij na kabelski televiziji med odraslimi starimi od 18 - 49 let in po podatkih "Nielson live+3 ratings" tudi med odraslimi starimi od 25 - 54 let. V seriji igrajo Lennie James, Rubén Blades, Alycia Debnam-Carey, Colman Domingo, Danay Garcia, Garret Dillahunt, Maggie Grace, Jenna Elfman, Alexa Nisenson in Austin Amelio. Izvršni producenti pa so Scott M. Gimple, Andrew Chambliss in Ian Goldberg, ki sta tudi showrunnerja oziroma vodji scenaristične skupine, ter Robert Kirkman, David Alpert, Gale Anne Hurd in Greg Nicotero.

O nadnaravni grozljivi seriji NOS4A2

V seriji NOS4A2, ki temelji na prodajni uspešnici istoimenskega romana izpod peresa avtorja Joeja Hilla, sledimo talentirani mladi ženski Vic McQueen, ki jo igra Ashleigh Cummings (The Goldfinch). Vic odkrije, da ima nadnaravno sposobnost, da najde izgubljene stvari. Ta sposobnost jo pripelje do zlobnega, nesmrtnega Charliea Manxa, ki ga igra z emmyjem nominiran Zachary Quinto (Star Trek, American Horror Story). Manx se hrani z dušami otrok, kar ostane pa pušča v Christmaslandu, ledeni, zviti božični vasici Manxove domišljije, kjer je vsak dan božič, biti nesrečen pa je proti zakonu. Vic si prizadeva premagati Manxa in rešiti njegove žrtve, pri tem pa poskuša ohraniti mirno kri, zdravo pamet in preprečiti, da žrtev ne postane tudi sama.

Izvršni producenti serije so Jami O'Brien ("Fear The Walking Dead", "Hell On Wheels"), ki je prevzel tudi vlogo showrunnerja oziroma vodje scenaristične skupine, Lauren Corrao, sopredsednica televizije Tornante ter Joe Hill. Med igralsko zasedbo so tudi Olafur Darri Olafsson ("Lady Dynamite") kot Bing Partridge, Virginia Kull ("The Looming Tower") v vlogi Linde McQueen, Ebon Moss-Bachrach ("The Punisher") kot Chris McQueen in Jahkara Smith (aka Sailor J), ki bo igrala Maggie Leigh. Serija "NOS4A2" je produkcija AMC Studios v sodelovanju s televizijo Tornante.

# # #

AMC

AMC je dom nekaterih najbolj priljubljenih in priznanih televizijskih programov. AMC je bilo prvo kabelsko omrežje, ki je leta 2008 prejelo nagrado Emmy za izjemno dramsko serijo "Mad Men". Za isto serijo je nagrado prejelo še naslednja štiri leta, dokler je ni leta 2013 in 2014 osvojila prav tako AMCjeva serija "Breaking Bad". Trenutno predvajane AMCjeve serije so z Zlatim globusom nominirana "The Night Manager" in "Better Call Saul" ter serije "Fear the Walking Dead", "HUMANS", "Into the Badlands", "Preacher", "The Terror" in prihajajoča serija "NOS4A2".

AMC odkriva tudi različne svetove in vodi zanimive diskusije v izvirnih šovih kot je AMC Visionaries.

O AMC Network International

AMC Networks International (AMCNI) je globalna skupina podjetja AMC Networks, ki priznane in zabavne vsebine zagotavlja v več kot 140 državah in območjih. AMCNI sestavljata globalni blagovni znamki SundanceTV in AMC ter priljubljeni, lokalno priznani programi iz različnih žanrov.

Za več informacij obiščite naslov www.amcnetworksinternational.com.

O AMC Networks International - Central and Northern Europe

AMC Networks International - Central and Northern Europe je podružnica AMC Networks International in vodilno mednarodno podjetje na področju oddajanja in distribucije tematskih televizijskih programov. Trenutna ponudba vključuje 16 televizijskih programov v različnih žanrih, med katerimi so filmi, serije, otroški program, informacije in zabava ter šport.

Podjetje upravlja globalni del JimJama, evropski del za Sundance TV in različne kanale v srednji in vzhodni Evropi, kot so vodilni kanal AMC, Film +, Filmcafe, Film Mánia, MGM, Sport1, Sport2, Minimax, Megamax, Spektrum, Spektrum Home in TV Paprika. Poleg tega družba upravlja tudi nemško plačljivo televizijo KinoweltTV in televizijo OBN v Bosni in Hercegovini.

Kanali AMCNI CNE so prilagojeni lokalnim gledalcem, jezikom in trgom, na številnih platformah na zahtevo in mobilnih napravah pa so na voljo tudi v HD različici.