O-STA

Nova dimenzija e-mobilnosti v Sloveniji

Start-up podjetje MikMik na slovenskem trgu ekskluzivno predstavlja sistem izposoje električnih skirojev brez polnilnih postaj, s čimer rešuje problem mobilnosti do želenega cilja. Predstavitev bo v četrtek, 11. aprila, med 11. in 17. uro, v Portorožu, na Trgu prekomorskih brigad, kjer bodo obiskovalci lahko preizkusili novo MikMik doživetje, poklepetali s člani razvojne ekipe in sodelovali v nagradni igri. Uporabniki sistema bodo prek mobilne aplikacije na zemljevidu poiskali najbližji skiro, ki ga bodo po končani vožnji, ob upoštevanju cestno prometnih predpisov, lahko preprosto parkirali na končni destinaciji, kar predstavlja edinstveno prednost storitve. Sistem namreč, v nasprotju z drugimi ponudniki prevoznih sredstev, deluje brez glavnega terminala in postajališč.

Gre za novo dimenzijo e- mobilnosti v Sloveniji, s katero želijo v MikMik-u zmanjšati odvisnost od osebnih avtomobilov in prihodnjim generacijam prepustiti čistejši in bolj zdrav planet. Za življenje v mestih ima takšna oblika prevoza veliko prednosti. Prinaša namreč cenovno dostopen mestni prevoz ter hitro in enostavno mobilnost na mikrolokacijo. Zato želijo mestom zagotoviti nove učinkovite možnosti mobilnosti in dopolniti sisteme javnega prevoza, ob minimizaciji neželenih stranskih učinkov.

Storitev bo v začetni fazi na voljo v Občini Piran, kjer bo na voljo 30 električnih skirojev, ki jih bodo s pomočjo evidence uporabe in glede na povpraševanje, razporejali po različnih lokacijah. Uporabniki bodo lahko izkusili prednosti urbanih premikov in se hitro in enostavno zapeljali do najljubše kavarne, na nujen sestanek ali do vrat končnega cilja.

Inovativna rešitev torej ne bo samo uporabna, temveč bo izboljšala tudi kvaliteto življenja prebivalcev. Prispevala bo k živahnejšem utripu v mestnem središču, povezala slovensko obalo ter turistom in občanom omogočila hitro mobilnost, ki jih bo pri vsakodnevnih opravkih razvajala z zadovoljstvom. Izposoja skirojev bo možna prek mobilne aplikacije, katero si bodo uporabniki lahko brezplačno naložili iz spletne trgovine.

Več informacij:

MikMik d.o.o.

telefon: 040 598 886, Gregor Gololičič

e-pošta: pr@mikmik.si