O-STA

Znani naj prostovoljci mestne občine Velenje v letu 2018

Velenje, 8. april 2019 - V petek, 5. aprila, zvečer smo v Vili Bianci razglasili naj prostovoljce mestne občine Velenje v letu 2018. Natečaj za naj prostovoljca vsako leto pripravimo skupaj z Mladinskim svetom Velenje in Mladinskim centrom Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča. Komisija je za naj prostovoljko v kategoriji do 30 let izbrala Špelo Mestnik, ki jo je predlagala Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje. Naj prostovoljec v kategoriji nad 30 let je postal Franci Maršnjak, nominiranec Turističnega društva Šalek. Za naj prostovoljno organizacijo pa je bilo razglašeno društvo za oživitev in promocijo vasi Škale REVIVAS.

Natečaj smo pripravili v sklopu prostovoljske akcije Dan za spremembe, ki jo že desetič organizira Slovenska filantropija. Glavni namen akcije je povezovanje različnih prostovoljskih organizacij in prostovoljcev z osebami, ki prostovoljsko pomoč potrebujejo. Na natečaj je prispelo 9 prijav, od tega 5 prijav za kategorijo do 30 let, 3 prijave za kategorijo nad 30 let ter ena prijava za naj prostovoljno organizacijo.


Z objavo natečaja Naj prostovoljec želimo v Mestni občini Velenje izpostaviti osebe, ki so na lokalnem nivoju pripravljene prostovoljno delati in s svojim delom nadaljevati tradicijo prostovoljnega udejstvovanja v naši skupnosti.


V priponki pošiljamo kratke opise naj prostovoljcev leta 2018 v mestni občini Velenje in skupno fotografijo naj prostovoljcev (foto: Niki Saje).


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
.........................................................................................................................