O-STA

Podelitev certifikatov znanja prvi generaciji Akademije za poslovni protokol

V četrtek, 11. aprila 2019, je bila popoldne v Vili Bled na Bledu slovesna podelitev certifikatov prve generacije Akademije za poslovni protokol, ki jo je ustanovila nekdanja dolgoletna šefinja Protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti v sodelovanju s koprsko Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem.

21 slušateljev, ki je obiskovalo izobraževanje od januarja 2019, je po opravljenem izpitu prejelo certifikate znanja. Podelitev je vodil Boštjan Romih, prejemnike certifikatov znanja pa je pozdravil tudi poslovnež Janez Škrabec. Slušateljice in slušatelji so prisluhnili Orkestru Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem pod vodstvom Vlada Batiste.

Akademija za poslovni protokol, ki deluje na podlagi visokih strokovnih in izobraževalnih standardov, odprtega in temeljitega prenosa znanja in izkušenj, je prva šola na področju poslovnega protokola v Sloveniji. V petdesetih urah programa, ki ga je večinoma izvajala Ksenija Benedetti, so na šoli gostovali tudi drugi predavatelji in strokovnjaki: Slavko Bobovnik, Elen Batista Štader, dr. Janez Bogataj, Lea Pisani, Sebastian Cavazza, Vlado Sekirnik in Igor Šimac. Šolanje druge generacije se prične 26. septembra 2019 in bo potekalo vsak četrtek popoldne do 12. decembra 2019. Prosti sta le še dve mesti. Šolanje tretje generacije pa bo potekalo jeseni 2020.

Nekateri odzivi:

"Šolanje pri gospe Benedetti je ena izmed najboljših naložb v prihodnost. Snov je podana zelo natančno in podprta s praktičnimi primeri. Gostje - predavatelji so priznani strokovnjaki iz svojih področij delovanja. Če si želite znanja iz poslovnega protokola, je Akademija za poslovni protokol gotovo pravi naslov, ker je edinstvena in izjemno koristna za poslovno in tudi zasebno življenje. Ne bo vam žal!"

Špela Jerič, Eles, d. o. o.

"Akademija za poslovni protokol je presegla moja pričakovanja. Kljub temu, da se že več kot 30 let spogledujem s spoznavanjem bontona in poslovnega protokola, sem izvedela veliko novega. Nova znanja in vedenja so nadgradila in oplemenitila druženja z imenitnimi gosti. Pika na i pa je bil obed v Vili Bled, ki ga ne bom nikoli pozabila. Gospa Ksenija Benedetti je bila stroga in zahtevna predavateljica, kar še posebej cenim. Nerodnosti pri predstavljanju in rokovanju so postale uglajena rutina. Pravilni vrstni red zastav je kot poezija. Zdaj znamo. Ponosna sem, ker sem med prvimi prejemniki certifikata Akademije za poslovni protokol. Vpis toplo priporočam managerjem, poslovnežem, ministrom, poslancem, županom, svetnikom, direktorjem, ravnateljem in vsem, ki so jim mar odnosi med ljudmi."

Jolanda Železnik, direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec

"Vsebine šolanja mi bodo v pomoč pri vsakdanjem delu s poslovnimi partnerji, organizaciji dogodkov ter vodenju pisarne. Priporočam ga vsakomur, ki si želi bližje spoznati uporabnost protokolarnih pravil in etikete v poslovnem okolju."

Simona Lucija Dvoršak, Predstavništvo mesta Dunaj

"Akademija za poslovni protokol Ksenije Benedetti je v popolnosti uresničila moja pričakovanja. Dodana vrednost Akademije pa so poleg praktičnih in koristnih nasvetov predavateljice zagotovo izbrani strokovnjaki, ki so nas popeljali skozi vsebine protokola in javnega nastopanja."

Ava Vivod, Riko, d. o. o.

"Izredno sem hvaležna za ponujeno priložnost učiti se poslovnega protokola neposredno od gospe Ksenije Benedetti. Dobrosrčno nam je podajala svoje znanje in izkušnje. Je ena in edina. Prepričana sem, da bomo po njenem zgledu delovali sleherni dan. Hvala še enkrat. Enkratna izkušnja."

Marjeta Forniz, Ortopedska bolnišnica Valdoltra