O-STA

Synology je predstavil RackStation RS819

Prvi strežnik NAS serije "Value", ki je namenjen vgradnji v strežniške omare in prinaša tehnologijo posnetkov stanja (Snapshot).

Ljubljana, 12. april 2019 - Tajvanski proizvajalec strežnikov NAS Synology je predstavil RackStation RS819 - kompakten in nadgradljiv strežnik NAS s štirimi režami za diske, ki je namenjen vgradnji v strežniške omare. RS819 je prvi RackStation serije Value, ki nudi podporo tehnologiji posnetkov stanja. Namenjen je delovnim skupinam v podjetjih za učinkovito upravljanje, deljenje, sinhronizacijo in varnostno kopiranje podatkov.

"Za rastoče delovne skupine, ki imajo omejene proračune, vzpostavitev učinkovitega načrta za zaščito in varnostno kopiranje podatkov ponavadi ni ravno prednostna naloga, kar lahko, v primeru okvare strežnika, privede do katastrofalnih izgub," je dejal Michael Wang, produktni vodja pri družbi Synology Inc. "Z izbiro novega 64-bitnega in štirijedrnega procesorja pa lahko s ponosom uporabnikom ponudimo RS819, ki je naš prvi RackStation v seriji Value s podporo tehnologiji posnetkov stanja, ki prinaša enostavne rešitve za zaščito podatkov."

Ohišje z globino le dobrih 30 cm

RS819 prihaja v kompaktnem ohišju, ki je namenjeno vgradnji v strežniške omare, višine 1U in s štirimi režami za vgradnjo diskov. Zaradi majhne oblike je idealna izbira za podjetja z malo prostora, saj je globina ohišja le približno 30 cm in ga je preprosto namestiti v 2-točkovne ali stenske omare.

Pomembne lastnosti RS819 vključujejo:

  • 64-bitni štirijedrni procesor z 2GB DDR4 spomina.
  • Več kot 224 MB/sek pretoka pri branju kodiranih podatkov.
  • Napreden datotečni sistem Btrfs ponuja 4.096 posnetkov stanja na nivoju sistema in 256 na nivoju skupne mape.
  • Nadgradljiva kapaciteta hrambenega prostora do 112 TB s pomočjo ene razširitvene enote RX418.

Operacijski sistem Synology DiskStation Manager

RS819 poganja DiskStation Manager, napreden in intuitiven operacijski sistem za strežnike NAS Synology. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, ki podjetjem pomagajo izdatno povečati varnost podatkov in delovno učinkovitost. Synology je prejel tudi številne medijske nagrade. Med drugim se ponaša z najvišjimi ocenami v deseti raziskavi TechTarget Quality Awards, ki jih je prejel za sisteme NAS srednjega razreda, in z izborom PCMag Readers' Choice Award, ki jo je prejel že osmo leto zapored.

Za več informacij o RS819, obiščite https://www.synology.com/products/RS819.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si