O-STA

Razglasili najboljše velenjske športnike

Velenje, 16. april 2019 - Sinoči je bila v Domu kulture Velenje prireditev Športnik leta 2018, na kateri smo podelili priznanja v lanskem letu najuspešnejšim športnicam in športnikom iz naše občine. Najboljši športnik invalid za leto 2018 je strelec Franček Gorazd Tiršek, najboljša športnica invalidka leta 2018 je karateistka Diandra Bekčić, ekipa leta 2018 je Rokometni klub Gorenje Velenje, športnica leta 2018 je športna plezalka Janja Garnbret in športnik leta 2018 deskar Tim Kevin Ravnjak.

Uvodoma sta nominirance in goste pozdravila podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Športna zveza Velenje je na podlagi razpisa za izbor naj športnika v letu 2018, ki so ga objavili januarja letos, prejela predloge klubov in društev, ki delujejo v mestni občini Velenje. Predloge je pregledala posebna komisija za izbor naj športnice in športnika ter jih ocenila na podlagi razpisa in pravilnika o priznanjih Športne zveze Velenje. Izbrala je tri nominirance ter med nominiranimi najboljše za vsako od razpisanih kategorij.

Posredujemo vam tudi bilten Športnik leta 2018 v Mestni občini Velenje, v katerem so zbrani vsi podatki o velenjskih športnikih, ter fotografije.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje