O-STA

WiFi tudi v grajskih sobanah

Velenje, 17. april 2019 - Mestna občina Velenje je nadgradila brezplačno brezžično omrežje WiFi. Od sedaj bo možno brezplačno dostopat do interneta tudi v okolici Velenjskega gradu in Smučarskoskakalnega centra. Vzdrževanje omrežja v celoti zagotavlja Služba za informatiko Mestne občine Velenje.

Že več kot deset let (od leta 2008) uporabnikom zagotavljamo varen ter zanesljiv dostop do interneta na prostem. Ves čas omrežje nadgrajujemo z novimi dostopnimi točkam. Po novem omogočamo brezplačen dostop do interneta tudi v okolici Velenjskega gradu in v nekaterih njegovih notranjih prostorih, kjer beležimo večje število obiskovalcev.Na območju Smučarskoskakalnega centra WiFi zagotavljamo okoli tribun in sodniškega stolpa.

Omrežje WiFi Velenje je zgrajeno iz več kot 80 dostopnih točk na katere se uporabniki lahko povežejo na različnih lokacijah. V povprečju je na WiFi Velenje istočasno povezanih več kot 150 uporabnikov in okoli 450 uporabnikov na dan.

Tudi v prihodnje bomo sistem brezžičnega omrežja nadgrajevali in izvajali ukrepe, ki bodo še izboljšali hitrost, varnost in zanesljivost brezžičnega interneta.

Prijazen pozdrav,Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................