O-STA

Amazon in Google napovedujeta uradne aplikacije YouTube za Fire TV; aplikacija Prime Video pa prihaja na Chromecast in Android TV

Uradne aplikacije YouTube bodo v naslednjih mesecih na voljo na televiziji Fire TV, uporabnikom pa bodo omogočile brezhiben dostop do sveta zabave - vključno z glasbenimi videoposnetki, priljubljenimi ustvarjalci, filmi, oddajami, novicami, športnimi dogodki v živo in drugim.

Naročniki storitve Prime, ki gledajo pretočne vsebine na Chromecastu in Android TV, bodo v prihodnjih mesecih imeli neomejen dostop do več tisoč naslovov in vsebin Amazon Originals, vključno s serijami The Marvelous Mrs. Maisel, ki je bila nagrajena z zlatimi globusi, Tom Clancy's Jack Ryan, Homecoming, Hanna in The Widow.

SEATTLE & MOUNTAIN VIEW, Kalifornija - ( BUSINESS WIRE ) - Danes sta Amazon (NASDAQ: AMZN) in Google (NASDAQ: GOOGL) napovedala, da bosta v prihodnjih mesecih zagnala uradno YouTube aplikacijo na napravah Amazon Fire TV in pametnih televizorjih Fire TV Edition ter aplikacijo Prime Video za pretakanje v Chromecast in vgrajene naprave Chromecast. Poleg tega bo Prime Video na voljo na vseh partnerjih naprav Android TV, YouTube TV in aplikacije YouTube Kids pa bodo na Fire TV na voljo kasneje letos.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo za javnost si lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20190418005212/en/

"Veseli nas, da lahko z Amazonom sodelujemo pri zagonu uradnih aplikacij YouTube na napravah Fire TV po vsem svetu," je dejala Heather Rivera, globalna vodja produktnih partnerstev pri YouTubu. "Prenos naše glavne izkušnje z YouTube na Amazon Fire TV našim uporabnikom omogoča še več načinov za spremljanje videoposnetkov in ustvarjalcev, ki jih imajo radi."

"Navdušeni smo, da lahko aplikacijo Prime Video ponudimo v Chromecastu in na napravah Android TV ter našim strankam omogočimo enostaven dostop do oddaj in filmov, ki jih imajo radi," je dejal Andrew Bennett, vodja svetovnega poslovnega razvoja za Prime Video. Uporabniki bodo imeli na voljo še več načinov za pretakanje vsebin, ki jih želijo, kadar jih želijo in kjerkoli so, pa naj gre za najnovejšo sezono The Marvelous Mrs. Maisel, nogometne tekme na Thursday Night Football ali izposojo novega filma."

Uradna aplikacija YouTube na Fire TV

Vodilna aplikacija YouTube bo najlažji način, da uporabniki gledajo vse svoje najljubše vsebine na YouTubu prek Fire TV. Uporabniki se bodo lahko prijavili v svoj obstoječi račun YouTube, imeli dostop do celotne vsebine svoje knjižnice in predvajali videoposnetke s hitrostjo 60 sličic na sekundo na napravah 4K HDR. Poleg tega bodo samostojne storitve YouTube TV in aplikacije YouTube Kids še letos na voljo na napravah Fire TV in pametnih televizijah Fire TV Edition.

Aplikacija Prime Video na Chromecastu in Android TV

Uporabniki Chromecasta, vgrajene tehnologije Chromecast in Android TV bodo imeli enostaven dostop do kataloga Prime Video, vključno z najnovejšimi sezonami Amazon Originals, kot so The Marvelous Mrs. Maisel, Hanna, Homecoming, Bosch, Catastrophe in The Grand Tour, kot tudi do filmov Amazon Original, kot je Guava Island Donalda Gloverja, in nominirancev za oskarje, kot sta The Big Sick in Cold War. Prime Video uporabnikom ponuja ekskluzivne funkcije, kot so X-Ray, in dostop do naslovov 4K, vključenih v Prime, brez dodatnih stroškov. Uporabniki Prime Video si lahko tudi izposodijo ali kupijo naslove ali izbirajo med več kot 150 kanali Prime Video, vključno s Showtime, HBO, CBS All-Access, Cinemax in STARZ.

Android TV je blagovna znamka Google LLC.

O Amazonu

Amazon se ravna po štirih načelih: popolna predanost strankam in ne usmerjenost v konkurenco, strast za izume, zavezanost k operativni odličnosti in dolgoročno razmišljanje. Ocene strank, nakup 1-Click, prilagojena priporočila, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, tablice Fire, Fire TV, Amazon Echo in Alexa so nekateri od izdelkov in storitev, ki jih je zagnal Amazon. Za več informacij obiščite www.amazon.com/about in sledite @AmazonNews.

O Googlu
Googlova misija je organizirati svetovne podatke in jih narediti univerzalno dostopne in uporabne. Z izdelki in platformami, kot so Iskanje, Zemljevidi, Gmail, Android, Google Play, Chrome in YouTube, Google igra pomembno vlogo v vsakdanjem življenju milijard ljudi in je postal ena najbolj znanih podjetij na svetu. Google je hčerinska družba podjetja Alphabet Inc.

Izvirno različico sporočila si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190418005212/en/

Kontakti
Amazon.com, Inc.
Linija za medije
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr


Vir: Amazon.com, Inc.