O-STA

Skupina Aptorum Group ustanovila hčerinsko podjetje Smart Pharma, ki se bo osredotočalo na računalniško odkrivanje novih učinkovanj zdravil za redke in neozdravljive bolezni

SINGAPUR--(BUSINESS WIRE)-- Skupina Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) je danes sporočil SINGAPUR--(BUSINESS WIRE)-- Skupina Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) je danes sporočila, da je ustanovila novo hčerinsko podjetje, Smart Pharma ("SmartP"), ki upravlja njeno novo platformo za računalniško odkrivanje novih učinkovanj zdravil, modeliranje in nostrifikacijo, ki je znana pod imenom platforma "Smart-ACTTM".

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20190424005095/en/

Smart-ACTTM pomeni Accelerated Commercialization of Therapeutics (pospešena komercializacija terapevtike) in vključuje najnovejšo tehnologijo ter sistematično pregledovanje obstoječih odobrenih molekul zdravil glede na izbrane terapevtske cilje. Konkretno platformo Smart-ACTTM sestavlja mreža modulov in procesov, ki simulirajo učinkovanje molekul zdravil na bolezni, ter tako omogočajo predvidevanje izida in selekcijo. Platforma Smart-ACTTM se bo v začetni fazi osredotočala na pregledovanje molekul zdravil za redke bolezni oz. na še nenaslovljene zdravstvene potrebe.

Doslej je SmartP v okviru nedavno ustanovljene platforme Smart-ACTTM uspešno pregledala 1,615 spojin v odnosu do treh terapevtskih ciljnih beljakovin, ki so povezane s slabim napovedovanjem nevroblastoma ("NB"). NB je oblika raka, ki se razvije v določenih tipih živčnih tkiv, najbolj pogosto pa v nadledvičnih žlezah pa tudi v hrbtenici, prsnem košu, trebušni votlini in vratu. Prvi izsledki raziskav platforme Smart-ACTTM kažejo, da imajo številna obstoječa zdravila potencial za zdravljenje takšnih bolezni. SmartP bo v naslednji fazi opravil nadaljnja testiranja teh zdravil in vitro ter in vivo v sodelovanju z Aptorum Group Limited, da bi se lahko ocenila in potrdila uporaba teh zdravil za tovrstne nove indikacije.

Pri novem učinkovanju zdravil gre za uporabo odobrenih zdravil ali zdravil, ki so še v razvoju, za nove indikacije, torej ne za bolezni, za katere je bilo zdravilo prvotno razvito. Varnostni profili in primerjalne študije kakovosti (CMC) za molekule teh zdravil so praviloma dobro uveljavljene, zato so pri odkrivanju/razvoju novega učinkovanja zdravila tveganja nižja. Eden bolje znanih primerov uspešnega novega učinkovanja zdravila je talidomid, ki je bil prvotno razvit kot zdravilo proti jutranji slabosti za nosečnice, vendar so ga kasneje umaknili s trga zaradi povzročanja deformacij pri otrocih. Kasneje se je zdravilo izkazalo za učinkovito proti multiplem mielomu.

V podjetju SmartP nameravajo prek platforme Smart-ACTTM letno odkriti do 10 zdravil s potencialnimi sekundarnimi učinki, platforma pa bo še naprej razvijala in razširjala svojo zbirko intelektualne lastnine za potrebe tovrstnih odkritij.

Več informacij o platformi Smart-ACTTM lahko najdete na naši spletni strani: http://www.smtph.com.

Ustanovitelj skupine Aptorum Group in podjetja Smart Pharma, g. Ian Huen, je komenitiral: "Naša platforma Smart-ACTTM je inovativno orodje, ki po našem mnenju popolnoma spreminja koncept novega učinkovanja zdravil in odkrivanja tovrstnih zdravil, ki se je doslej zanašalo na redka posamična in naključna odkritja. Naša platforma Smart-ACTTM temelji na računalniških procesih, v katerih sistematično pregledujemo in napovedujemo molekule zdravil, da bi pospešili komercializacijo terapevtike, pri čemer se najprej posvečamo predvsem redkim in nerešenim medicinskim vprašanjem. Aptorum Group je navdušena zaradi ustanovitve Smart Pharme, s katero bo aktivno sodelovala in iskala priložnosti za skupni razvoj v okviru širše industrije."

O skupini Aptorum Group Limited

Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) je farmacevtsko podjetje, ki je predano razvoju in komercializaciji široke palete terapevtskih in diagnostičnih tehnologij za spopadanje z nerešenimi medicinskimi vprašanji. Aptorum Group se ukvarja s terapevtskimi in diagnostičnimi projekti na področju nevrologije, nalezljivih bolezni, gastroenterologije, onkologije in drugih bolezenskih področij kot tudi neterapevtskih področjih, kot so kirurška robotika, ter delovanjem svoje zdravstvene klinike Talem Medical v Hong Kongu, ki se osredotoča na zdravljenje kroničnih bolezni kot posledice sodobnega sedečega načina življenje in starajočega prebivalstva.

Za več informacij o Aptorum Group Limited, prosimo, obiščite www.aptorumgroup.com.

O podjetju Smart Pharma

Holdinško podjetje Smart Pharme SMTPH Limited in druga podjetja iz iste skupine so v izključni lasti podjetja Aptorum Group Limited. Podjetje si prizadeva, da bi njegova platforma Smart-ACTTM korenito spremenila razvoj in delovanje farmacevtske industrije.

Za več informacij o podjetju Smart Pharma, prosimo, obiščite www.smtph.com.


Izjava o omejitvi odgovornosti in napovedne izjave

Sporočilo za javnost vključuje izjave v zvezi z Aptorum Group Limited in njenimi pričakovanji glede prihodnosti, načrti in obeti, ki spadajo med "napovedne izjave", kot so te definirane v Zakonu o pravdnih postopkih o vrednostnih papirjih iz leta 1995. Katerekoli izjave v tem sporočilu, ki ne izražajo zgodovinskih dejstev, se torej lahko štejejo kot napovedne izjave. V nekaterih primerih, lahko napovedne izjave prepoznate po besedah, kot so "mogel", "lahko", "pričakuje", "načrtuje", "predvideva", "bi lahko", "namerava", "želi", "razmišlja, da bi", "verjame", "ocenjuje", "napoveduje", "potencial" ali "se nadaljuje" oz. zanikanih oblikah teh besed ali podobnih izrazih. Aptorum Group je se v napovednih izjavah opira predvsem na trenutna pričakovanja in napovedi glede prihodnjih dogodkov in trendov, za katere meni, da bi lahko vplivali na poslovanje, finančno stanje in rezultate podjetja. Napovedne izjave so vezane izključno na datum tega sporočila in so podvržene številnim tveganjem, negotovostim in zaključkom, vključno z neomejenimi tveganji, povezanimi z napovedanimi spremembami v vodenju in organizaciji podjetja, neprekinjenim delovanjem in dostopnostjo ključnega osebja, sposobnostjo širitve nabora izdelkov s ponujanjem dodatnih izdelkov za dodatne segmente uporabnikov, pričakovanji podjetja glede strategij rasti, predvidenih trendov in izzivov na področju delovanje podjetja ter pričakovanji glede dobavne verige in njene stabilnosti pa tudi tveganji, ki so bolj podrobno opisana v obrazcu 20-F podjetja Aptorum Group ter drugih dokumentih, ki jih Aptorum Group lahko predloži agenciji SEC v prihodnje. Skupina Aptorum Group se ne obvezuje, da bo posodabljala katere koli izmed napovednih izjav v tem sporočilu za javnost zaradi novih informacij, prihodnjih dogodkov ali katerih koli drugih razlogov.

Sporočilo za javnost v angleščini je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190424005095/en/

Kontakti

Za Aptorum Group Limited
Kontakt
Odnosi z investitorji in mediji
Tel: +852 2117 6611
E-pošta: investor.relations@aptorumgroup.com
Spletna stran: http://www.aptorumgroup.com

Za Smart Pharma
Kontakt
Dodatne informacije
Tel: +852 2117 6611
E-pošta: info@smtph.com
Spletna stran: http://www.smtph.com

Vir: Aptorum Group Limited