O-STA

Kresovanje na Gorici in tradicionalno prvomajsko srečanje na Graški Gori

Velenje, 26. april 2019 - V torek, 30. aprila, ob 19. uri vabljeni na tradicionalno kresovanje na travnik pod Belim dvorom na Gorici. Za zabavni program bodo poskrbeli ansambel Kaval in člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje. Slavnostni govornik na prireditvi bo podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Kresovanje organiziramo skupaj s Krajevno skupnostjo Gorica.

Mestna občina Velenje pa tudi letos v sodelovanju s Festivalom Velenje, Kulturnim društvom Graška Gora, Mladinskim centrom Velenje in sindikatoma SKEI in SPESS organizira tradicionalno prvomajsko srečanje ob prazniku dela na Graški Gori. Srečanje bo v sredo, 1. maja, od 11. do 17. ure na športnem igrišču na Graški Gori. Slavnostni govornik na prireditvi bo podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Kulturno-zabavni program bodo pripravili Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Moški pevski zbor Kajuh, Moški pevski zbor Društva upokojencev Velenje in ansambel Pajdaši. Tudi letos bo potekal tradicionalni pohod na Jesenjakov vrh, za vse udeležence srečanja pa bo na voljo brezplačen golaž.

Na dan dogodka bodo organizirani brezplačni avtobusni prevozi iz Velenja in Šoštanja na Graško Goro. Avtobus bo iz Velenja od 8. ure naprej (na 30 minut) peljal krožno z avtobusnih postaj Pesje, Prešernova ulica (pri cvetličarni Iris), krožišče Gorica, Šalek (nasproti Petrola), Pošta Velenje, Tržnica, Rudarski dom (stari kino) - Graška Gora. Zadnji odhodi bodo okoli 10. ure (avtobus iz Šoštanja bo ob 9. uri peljal z avtobusne postaje). Zagotovljeni bodo tudi avtobusni prevozi nazaj, in sicer med 13. in 17. uro.

V primeru dežja bo prireditev odpadla.

Prijazno vabljeni!


Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje