O-STA

Tehnični dan za devetošolce in okrogla miza v sklopu 5. svetovnega tedna prometne varnosti

Velenje, 30. april 2019 - Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje bo v torek, 7. maja 2019, pripravil Tehnični dan za devetošolce velenjskih osnovnih šol, s katerim bomo obeležili 5. svetovni teden prometne varnosti Organizacije združenih narodov. Ob 8.30 se bo v sejni dvorani Mestne občine Velenje (Titov trg 1, Velenje) začela okrogla miza na temo Hitrost, na kateri bodo sodelovali predstavniki Zavoda VOZIM ter drugi soustvarjalci prometne varnosti v Mestni občini Velenje. Cilj okrogle mize je predstaviti primere dobrih praks, hkrati pa želimo izpostaviti potencialno kritične točke v občini, sprejeti predloge za izboljšanje varnosti na teh točkah in se dogovoriti o ukrepih, ki bi jih bilo potrebno izvajati.

Po končani okrogli mizi (ob 10. uri) bo v Domu kulture Velenje potekala preventivna prometna delavnica "Še vedno vozim - vendar ne hodim", po 11. uri pa bodo zunaj sledili še praktični prikazi dela policistov, gasilcev in reševalcev (prikaz varne vožnje s kolesom na poligonu in oživljanje ponesrečenca, predstavitev prometne policije, predstavitev reševalnega vozila in gasilske enote, s poudarkom na opremi, reševanje in postopek gašenja požara ter predstavitev naletnih tehnic, ki jih bo moč preskusiti).

Namen tehničnega dne je dopolniti znanje osnovnošolskih otrok in dijakov o prometni varnosti, popestriti osnovnošolski program s področja prometne varnosti ter seznaniti učence s konkretnimi in uporabnimi napotki za ukrepanje v primeru prometne nesreče.

Teden prometne varnosti poteka med 6. in 12. majem 2019 pod okriljem Organizacije združenih narodov, letošnja tema pa je "Rešimo življenja: Spregovorimo!". Po celem svetu tako v teh dneh potekajo preventivne aktivnosti, s katerimi želimo zmanjšati število smrtnih žrtev v prometu ter omogočiti varno, dostopno ter trajnostno mobilnost za vse. K tem seveda stremi tudi Mestna občina Velenje, ki v ta namen vse leto izvaja različne aktivnosti.

Tehnični dan pripravlja Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje v sodelovanju z Zavodom VOZIM, prometno policijo Celje, poklicnim jedrom Prostovoljnega gasilskega društva Velenje, Društvom paraplegikov Jugozahodne Štajerske, Zvezo šoferjev in avtomehanikov Velenje, Zdravstvenim domom Velenje in Zdravniškim društvom Velenje.

Na okroglo mizo in druge aktivnosti vabimo predstavnike medijev in vse posameznike, ki delujete na področju prometne varnosti!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje