O-STA

9. maj / 19:00 "Judenplatz 1010" - Timothy Snyder bo na Dunaju imel "Govor Evropi"

Na dan Evrope bo ameriški zgodovinar Timothy Snyder slavnostni govornik na Judenplatzu na Dunaju. Nagovor si bo mogoče ogledati tudi v živo (na povezavi http://www.erstestiftung.org/de/200/), kasneje pa kot video posnetek.

"Zakaj so vrednote in norme bistvene? Kako doseči, da v teh nestanovitnih časih res "nikoli več" ne bomo ponovili zgodovine?" - o teh vprašanjih Snyder govori v svojem nagovoru, ki bo obenem tudi odprl dunajski festival Wiener Festwochen 10. maja. Snyder poučuje na univerzi Yale in je stalni sodelavec na Inštitutu za humanistične vede na Dunaju.

Dogodek bo potekal v angleščini in bo trajal približno eno uro. Opomba: publika stoji.

Na pobudo ERSTE Foundation bo od letos naprej javno predavanje na Judenplatzu na dan Evrope potekalo vsako leto. Pri organizaciji sodelujejo Wiener Festwochen, ERSTE Foundation in Inštitut za humanistične vede.

Letos bo "Govor o prelomnih točkah 02: NORMATIVNOST " - premierni dogodek "Govora Evropi" - del serije "Govorov o prelomnih točkah", ki jih organizira ERSTE Foundation in bodo vključevali štiri svetovno znane govorce. To je prispevek fundacije ERSTE k letošnji 200. obletnici hranilnic v Avstriji. Urednica serije je Verena Ringler.

O ERSTE Foundation:

Fundacija ERSTE kot glavni delničar skupine Erste zagotavlja neodvisno prihodnost enega največjih ponudnikov finančnih storitev v srednji, vzhodni in jugovzhodni Evropi. Kot fundacija avstrijske hranilnice je fundacija zavezana skupnemu dobremu in vlaga del svojih dividend v regijo, v kateri deluje Erste Group. Naši cilji so krepitev civilne družbe, spodbujanje družbeno šibkih skupin in spodbujanje sodobne kulture v Evropi.

www.erstestiftung.org

www.festwochen.at

www.iwm.at

Poizvedbe in stiki:

Komunikacija o Govorih o prelomnih točkah Thomas Goiser +43 664 2410268 thomas@goiser.at ERSTE Fundacija Komunikacije Maribel Königer +43 664 8385341 maribel.koeniger@erstestiftung.org