O-STA

Emirat Sharjah podelil več kot milijon ameriških dolarjev libanonski nevladni organizaciji Amel International za njene humanitarne dosežke od leta 1979 naprej

Neodvisna, neprofitna organizacija je pomagala več kot 100.000 ljudem lani, približno polovico od tega pa so predstavljale ženske in otroci.

SHARJAH, Združeni arabski emirati--(BUSINESS WIRE)-- Amel Association International, neodvisna in nesektaška libanonska nevladna organizacija, je prejela 1,1 milijona ameriških dolarjev od emirata Sharjah na podlagi svojih izjemnih dosežkov tako na področju zaščite človekovih pravic kot pri zagotavljanju izobrazbe, zaščite otrok in življenjskih priložnosti za vse, ki jih je libanonska državljanska vojna prizadela po svojem izbruhu leta 1975.

Emirat je finančno podporo ponudil na podelitvi mednarodne nagrade Sharjah za pomoč in podporo beguncem (SIARA), z njo pa želi občutno podpreti prizadevanja neprofitne organizacije Amel, ki se od leta 1979 naprej neprestano trudi, da zagotavlja pomoč v sili ter rehabilitacijo za prizadete. Lani je število uporabnikov pomoči preseglo 100.000, vključno s 50.000 ženskami in otroki.

Svetovna humanitarna organizacija The Big Heart Foundation (TBHF), ki ima sedež v emiratu Sharjah, je skupaj s programom Združenih narodov za begunce UNHCR leta 2017 začela podeljevati nagrado SIARA, da bi izpostavila posameznike ali organizacije, ki razvijajo pionirske in vplivne pobude ter imajo tako pozitiven in občuten vpliv na stanje beguncev v Aziji in regiji MENA, ki zajema Bližnji vzhod in severno Afriko.

Nagrada je bila ustanovljena ob podpori njegove visokosti šejka dr. Sultana bin Muhammada Al Qasimija, člana zveznega vrhovnega sveta Združenih arabskih emiratov in vladarja emirata Sharjah, ter njegove žene, njene visokosti šejkinje Jawaher Bint Mohammed Al Qasimi, predsednice odbora organizacije TBHF in pomembne zagovornice begunskih otrok v sklopu programa UNHCR. Oba tako nadaljujeta s podpiranjem človekoljubnih prizadevanj posameznikov in organizacij po vsem svetu.

V zadnjih letih se je organizacija Amel izkazala kot vodilna pri zagotavljanju humanitarne pomoči sirijskim beguncem, ki poskušajo dobiti azil v Libanonu, hkrati pa je svoje aktivnosti razširila v druge države, kot so Francija, Švica in ZDA.

Dr. Kamel Mohanna, ustanovitelj organizacije Amel, je letos prejel svojo četrto nominacijo za Nobelovo nagrado za mir.

Nagrada SIARA si prizadeva spodbuditi organizacije in posameznike, da bi vpeljevali dolgotrajne in obširne razvojne programe in pobude za izboljšanje življenj beguncev in ranljivih skupin, še posebej v azijskih državah in državah v regiji MENA, ki trpijo zaradi katastrof, konfliktov in revščine.


Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190503005152/en/

Kontakti

Fadia Daouk
National Network Communications
00971526172111
f.daouk@nncpr.com

Vir: Sharjah