O-STA

Mary Kay predstavlja revolucionarni raziskavi o učinkih antioksidantov in vitamina C na zdravje in videz kože

Lucy Gildea, vodja raziskav pri Mary Kay Inc. med predstavitvijo na konferenci RADLA. (Foto: Mary Kay Inc.)

Mary Kay predstavlja izsledke dveh raziskovalnih študij na letnih konferencah latinskoameriških dermatologov in Združenja za raziskovalno dermatologijo.

DALLAS--(BUSINESS WIRE)--Mary Kay Inc., globalno kozmetično podjetje, vodilno na področju inovacij pri negi kože, podpira kozmetično in znanstveno skupnost z udeležbo na dveh globalnih dermatoloških konferencah te pomladi. Mary Kay se je med 4. in 7. majem udeležila prestižne konference Reunión Anual de Dermatólogos Latinoamericanos (RADLA) v argentinskem Buenos Airesu, kjer je predstavila izsledke, povezane z vplivi onesnaženja na zdravje kože. Podjetje pa je tudi sponzor 77. konference Annual Meeting of the Society for Investigative Dermatology (SID), ki med 8. in 11. majem poteka v Chicagu, kjer bo predstavilo svoje najnovejše raziskave o tem, kako pet sadnih ekstraktov, za katere je znano, da vsebujejo vitamin C, pomaga pri videzu kože.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. V izvirniku si ga lahko ogledate na: https://www.businesswire.com/news/home/20190508005528/en/

Na 37. konferenci RADLA so vodilni strokovnjaki na področju nege kože z vsega sveta naslovili različne teme, vključno z učinki negativni vplivov iz okolja na zdravje kože. Mary Kay je predstavila raziskave, ki so se osredotočile na težave s kožo, ki jih povzročajo izpušni plini dizelskih motorjev (DEP). Neprekinjena izpostavljenost DEP poveča število prostih radikalov v celicah, kar lahko vpliva na prezgodnje znake staranja kože, kot so temne lise in pomanjkanje sijaja. Na srečo je Mary Kay predstavila tudi izsledke o antioksidantskem kompleksu, ki lahko pomagajo odložiti prezgodnje znake staranja, povezanega s škodljivimi vplivi DEP. Ta revolucionarna tehnologija, ki je del linije za nego kože Mary Kay® TimeWise® Miracle Set 3D™, nudi učinkovit režim nege proti prostim radikalom z ekskluzivnim tridimenzionalnim pristopom k staranju kože, ki je že v postopku patentiranja.

"Znanstveniki Mary Kay so leta raziskovali najnovejše inovacije na področju sestavin, da so razvili našo najnovejšo kolekcijo, ki varuje pred prostimi radikali in pomaga odložiti začetek prezgodnjega staranja kože zaradi dejavnikov stresa, ki izvirajo iz okolja in vsakdanjega življenja, kot so avtomobilski izpušni plini in onesnaženje zraka," je dejala dr. Lucy Gildea, vodja raziskav pri Mary Kay Inc.

Na konferenci SID, ki poteka ta teden, bo Tiffany Carle, pomočnica glavne znanstvenice Mary Kay, predstavila nove izsledke, pridobljene pri analizi učinkov seruma, ki vsebuje pet botaničnih sadnih ekstraktov, za katere je znano, da so bogati z vitaminom C, na videz kože. V tej študiji so znanstveniki pri Mary Kay ta serum nanesli na umetno kožo in uporabili genomski pristop, da bi razumeli, kako serum vpliva na kožo. Ta ocena genoma je razkrila vpletenost štirih glavnih razredov genov, pomembnih za čvrstost kože. Poleg tega je študija pokazala tudi, da je tretma s serumom povečal produkcijo kolagena in laminina v beljakovinah dermalne matrike, ki pomagata pri čvrstosti kože. Ta študija je potrdila delovanje seruma pri izboljšanju videza napetosti in teksture kože.

Raziskovalno ekipo Mary Kay sestavljajo priznani znanstveniki, ki imajo doktorate in druge visoke nazive v širokem naboru disciplin: biologiji kože, biologiji celice, kemiji, biokemiji in drugih. Ta ekipa znanstvenikov je predana izvajanju revolucionarnih raziskav in temu, da relevantne izsledke o zdravju kože delijo z znanstveno in kozmetično skupnostjo.

"Naša ekipa za raziskave in razvoj je predana razvijanju tehnologije, ki jih uporabljamo v svojih izdelkih, da lahko pomagamo izboljšati zdravje kože in ženskam po vsem svetu dajemo več samozavesti glede svoje kože," je dejala dr. Gildea. "Udeležba na dogodkih kot sta RADLA in SID nam pomaga, da izvemo več in delimo izsledke relevantnih raziskav, da lahko še naprej nudimo pomembne koristi in osupljive izdelke za potrošnike."

Mary Kay vsako leto izvede nekaj sto tisoč znanstvenih testov z izdelki in sestavinami, da zagotovi najvišje standarde varnosti, kakovosti in učinkovitosti. Mary Kay ima v svojem globalnem portfelju več kot 1.500 patentov za izdelke, tehnologije in oblikovanje embalaže. Pred kratkim je podjetje napovedalo odprtje produkcijskega in raziskovalno-razvojnega kompleksa, vrednega več kot sto milijonov ameriških dolarjev, v teksaškem mest Lewisville.

O MARY KAY

Ko je Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki jim je uspelo prebiti stekleni strop, pred več kot 55 leti ustanovila svoje kozmetično podjetje, je imela tri cilje: da ponudi dobre priložnosti ženskam, izdeluje izdelke, ki se jim ne da upreti, in izboljšati svet. Te sanje so se razcvetele v multimilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk in prodajalcev v skoraj 40 državah. Mary Kay je predana raziskovanju znanosti v kozmetiki in izdelovanju najnaprednejše nege kože, lepotne kozmetike in prehrambenih dopolnil. S svojo fundacijo Mary Kay FoundationSM je podjetje do sedaj podarilo več kot 78 milijonov ameriških dolarjev za raziskovanje raka in varne hiše za žrtve družinskega nasilja. Vizija Mary Kay Ash še naprej sije v vsaki šminki.

Izvirno besedilo si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190508005528/en/


Kontakti

Korporativna komunikacija Mary Kay Inc.

marykay.com/newsroom

972.687.5332 ali media@mkcorp.com


Vir: Mary Kay Inc.