O-STA

Nogometna legenda se je v Europarku družila z navijači

Mariborski Europark se je v petek odel v vijoličasto, "vijolični petek" pa se je marsikomu v spomin zapisal za vedno. Nogometni navdušenci in navijači NK Maribor niso proslavili le naslova državnega prvaka, ki ga je NK Maribor osvojil dva dni prej v Celju, temveč so v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije proslavljali in se družili z odličnim brazilskim nogometašem, kapetanom vijoličastih, Marcosom Tavaresom.

"Ko vidim toliko ljudi, ki me podpirajo, je to zame energija, motivacija"

Kapetan vijoličnih, najboljši strelec mariborskega nogometnega kluba vseh časov, z navdušenimi navijači ni le izmenjal besed, jim podelil avtograma in se fotografiral z njimi, temveč je izžrebal tudi privlačne nagrade: svoj podpisani dres, kopačke, mesto na svojem poletnem nogometnem kampu ter dvakrat po dve karti za VIP-druženje, ki je sledilo po druženju z vsemi obiskovalci Europarka. "Komaj že čakam na druženje, sem ful vesel," je presrečen povedal 8-letni Leon iz Polskave, ko je prejel vstopnico za VIP-druženje, ki se ga je udeležil skupaj s sestro. Nad druženjem z nogometnim šampionom iz Brazilije je bila navdušena tudi njegova zvesta navijačica, center managerka nakupovalnega središča Europark Simona Mandl, ki je povedala: "Le kako človek, ki mu srce bije za vijolične, ne bi želel proslaviti njihove zmage? Vesela sem, da se je Marcos Tavares takoj odzval in tako velikosrčno pozdravil in obdaril svoje navijače!" Marcos je bil po dogodku vidno ganjen, njegove besede pa so povedale vse: "Zelo sem vesel današnjega dogodka v Europarku. Ko vidim veliko ljudi, ki me podpirajo in me imajo radi, je to zame energija, motivacija. V čast mi je, da lahko živim v Mariboru, da lahko čutim to ljubezen. Hvala za vse."

Dobrodelna nota za novo gasilsko vozilo

Marcos Tavares ni razveselil le zvestih navijačev in preostalih ljubiteljev športa, temveč je z dobrodelno gesto polepšal dan tudi gasilcem PGD Tržec - ker zbirajo denar za novo gasilsko vozilo, jim je za njihovo dražbo podaril podpisane kopačke. Družbeno-odgovorno pa se je odzvalo tudi nakupovalno središče Europark in PGD Tržec namenilo simbolično donacijo.