O-STA

Smučarskoskakalni center Velenje z mednarodnim FIS certifikatom

Velenje, 20. maj 2019 - Minuli teden je Športno rekreacijski zavod Rdeča dvorana Velenje, ki upravlja s Smučarskoskakalnim centrom Velenje, uspešno opravil pregled za mednarodni FIS certifikat za skakalnico HS 75. V sodelovanju s članom homologacijske skupine na Smučarski zvezi Slovenije dr. Bojanom Joštom, ki je tudi avtor načrtov velenjskih skakalnic, so uspešno prestali presojo, ki jo je izvedel FIS delegat Christian Kathol. Skakalnica HS 75 bo sedaj imela poleg slovenskega certifikata tudi mednarodni FIS certifikat, ki bo omogočal organizacijo tekem v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji na mednarodnem nivoju alpskega in celinskega pokala.

Mestna občina Velenje je maja 2017 z investicijo v višini 561 tisoč evrov (brez DDV; od tega delež občine v višini 390.538 evrov, Fundacija za šport pa 59.400 evrov) zaključila s prenovo Smučarskoskakalnega centra pod Velenjskim gradom ter zagotovila dve večji skakalnici HS 75 (takrat HS 70) in HS 45. V centru se nahajajo še tri manjše skakalnice v velikosti HS 22, HS 15, HS 9. Letos bomo izvedli tudi obnovo manjših skakalnic HS 15 in HS 9 (obnova naletov in močenje skakalnic, ograje, zamenjava plastike). Vrednost investicije znaša 35.695,72 z DDV, od tega bo Fundacija za šport prispevala 8.290 evrov, ostalo pa Mestna občina Velenje.

V petek, 31. maja, od 17. ure dalje pripravlja Smučarsko skakalni klub 3. tekmo v smučarskih skokih za pokal Mestne občine Velenje za dekleta in fante v kategorijah od 14 let do kategorije absolutno na skakalnicah HS 45 in HS 75. Velenje bo septembra letos, ob 60-letnici mesta, v Smučarskoskakalnem centru Velenje gostilo Alpski pokal v smučarskih skokih. Od petka, 13. septembra, do nedelje, 15. septembra, bo velenjske skakalnice preizkusilo več kot 100 smučarskih skakalk in skakalcev mednarodnega nivoja.

V teh dneh pa smo prejeli tudi potrditev, da je Velenje uspešno kandidiralo za izvedbo svetovnega veteranskega prvenstva, ki ga bo Smučarsko skakalni klub pripravil septembra 2020.

Pripenjamo tudi fotografijo centra (foto: Matej Vranič).

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

T: 03 8961 736