O-STA

Franz Beckenbauer ambasador projekta Nogomet za prijateljstvo

Ambasador Gazpromovega mednarodnega dobrodelnega otroškega projekta Nogomet za prijateljstvo, Franz Beckenbauer, bo prisostvoval na zaključnih dogodkih sedme sezone projekta v Madridu med 28. majem in 2. junijem, ob robu finala UEFA Lige prvakov.

Ključnega dela programa se bo v Madridu udeležilo več kot 800 otrok iz vsega sveta, vključno z mladimi nogometaši in novinarji iz Evrope, Azije, Afrike ter Severne in Južne Amerike.

V sklopu mednarodnega tabora prijateljstva bo poleg posebnih predavanj za mlade udeležence programa organizirano tudi nogometno tekmovanje. Mladi igralci različnih nacionalnosti, spolov in fizičnih sposobnostih, bodo skupaj tvorili moštva prijateljstva, ki se bodo pomerila na Svetovnem prvenstvu Nogometa za prijateljstvo.

Ob robu dogajanja, na Mednarodnem forumu Nogometa za prijateljstvo, bodo svoja mnenja o pripravi mladih nogometašev na mednarodna tekmovanja izmenjali strokovnjaki iz sveta otroškega in mladinskega športa. Forumu bodo prisostvovali trenerji, zdravniki, novinarji, znani nogometaši ter predstavniki nogometnih akademij in nogometnih zvez.

V sklopu programa bo potekal tudi Mednarodni forum Nogometa za prijateljstvo, kjer bodo svoja mnenja o pripravi mladih nogometašev na mednarodna tekmovanja izmenjali strokovnjaki iz sveta otroškega in mladinskega športa. Forumu bodo prisostvovali trenerji, zdravniki, novinarji, znani nogometaši ter predstavniki nogometnih akademij in nogometnih zvez.

Glavni govornik letošnjega foruma bo svetovna legenda nogometa ter dvakratni prejemnik zlate žoge Franz Beckenbauer, ki se bo z mladimi udeleženci programa Nogomet za prijateljstvo tudi sestal. Z njimi bo delil svoje športne izkušnje, zanimive anekdote iz časa igranja profesionalnega nogometa ter delil znanje, ki ga mladi nogometaši potrebujejo, da bi lahko dosegali visoke rezultate.

"V veliko čast mi je, da sem lahko del Gazpromovega mednarodnega projekta Nogomet za prijateljstvo. Vrednote, ki jih promovirajo mladi udeleženci iz različnih držav sveta so brezčasne: brez idej o enakosti, prijaznosti in poštenosti si ne moremo prestavljati uravnoteženega sveta," je dejal ambasador projekta, Franz Beckenbauer.


Za nepozaben zaključek letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo, si bodo udeleženci programa ogledali veliki finale UEFA Lige prvakov v Madridu.