O-STA

Ta konec tedna Velenje v znamenju 34. AMTK RALLY Velenje

Velenje, 22. maj 2019 - V petek, 24. maja, in v soboto, 25. maja, bo Velenje v znamenju 34. AMTK RALLY Velenje, ki ga organizira Avto moto turing klub Velenje ob podpori Mestne občine Velenje. Rally šteje za državno prvenstvo Slovenije in pokal Mitropa. Skupna dolžina rally-ja je 240 km, od tega bo kar 104 km hitrostnih preizkušenj. Tekmovalca člana AMTK Velenje sta Toni Sitar in Skledar Tomi, Nihad Alić pa bo vozil varnostno vozilo. Najzanimivejša bo dirka okrog TRC Jezero, ki bo potekala v petek, 24. maja. Start bo ob 19. uri pri Beli dvorani.

Zaradi rallyja bodo nekatere zapore na cestah v Velenju in okolici. Občanke in občane prosimo, da se v času zapor ne vozijo in ne gibljejo po cestah, kjer bo potekal rally in da v neposredni bližini zapor zaradi varnosti ne izvajajo različnih del ob cesti ali na njivah. Še posebej je potrebno varovati otroke. Prosimo, da občani primerno zavarujejo tudi domače živali, ki bi jih hrup dirkalnih avtomobilov lahko splašil.

Po prireditvi bo cesto pometlo tehnično vozilo za vzdrževanje cest.

Zaradi prireditve 34. AMTK RALLY Velenje bo popolna zapora: - lokalne ceste Penk, Šmarško Skorno, Skorno, Florjan pri Šoštanju (hitrostna preizkušnja Skorno) - 24. maj, med 12. in 20. uro; - lokalne ceste Ravne pri Šoštanju (hitrostna preizkušnja Ravne) od Trgovine Poštajner do cerkve v Ravnah - 24. maj, med 12.30 in 18.30; - lokalne ceste v Velenju od Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju na Koroški cesti, mimo TRC Jezero, Bele dvorane, Kinološkega društva Velenje na Rudniški cesti do križišča pri Esotechu - 24. maj, med 17. in 23. uro; - lokalne ceste Laze, Šentilj, Podkraj, Studence (hitrostna preizkušnja Šentilj-Ponikva) - 25. maj, med 8. in 16.30; - lokalne ceste Lokovina, Janškovo selo, Lopatnik, Loke (hitrostna preizkušnja Vinska Gora) - 25. maj, med 8.30 in 17. uro.

Zapore bodo označene z ustrezno cestno prometno signalizacijo.

V času zapore pri TRC Jezero, v petek, 24. maja, po 17. uri, bo Lokalc prilagodil vožnjo in bo vozil od postaje pri Medpodjetniškem izobraževalnem centru mimo Rudarskega doma in Trgovskega centra Jager do Trgovskega centra Merkur in nato po ustaljeni progi.

Vljudno prosimo, da vsi udeleženci v prometu in obiskovalci rallyja upoštevajo navodila športnih funkcionarjev, rediteljev, varnostnikov in policistov.

Prijazno vabimo, da si zanimiv dogodek ogledate z varnega in primernega mesta ob progi. Ogled takšnih prireditev je na lastno odgovornost. Nevarno in hkrati prepovedano je stati na zunanji strani ovinkov, ali preblizu ceste.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje