O-STA

14. otroška olimpijada v Velenju

Velenje, 22. maj 2019 - V petek, 24. maja 2019, bo od 8. 30 do 12. ure na mestnem stadionu v Velenju potekala 14. otroška olimpijada. Na ekipnem atletskem tekmovanju se bodo pomerili učenke in učenci 8. in 9. razredov velenjskih osnovnih šol, v štafeti pa bodo sodelovali tudi učenke in učenci 6. in 7. razredov.

Na ta dan bodo vse velenjske osnovne šole imele športni dan. Učenkam in učencem bodo predstavniki različnih športnih klubov predstavili športne discipline in demonstrirali osnovne tehnike.

Letos se bodo učenke in učenci 1., 2. in 3. razredov preizkusili v športnem poligonu in igrah z žogo (na matičnih šolskih igriščih); dve ekipi iz posamezne šole, torej skupno 12 ekip se bo med seboj pomerilo v otroški atletiki na osrednjem igrišču na mestnem stadionu. Na velikem pomožnem igrišču z umetno travo bodo učenci 4. razredov igrali nogomet in se preizkusili v borilnih veščinah (taekwon-do, karate, judo, aikido). 5. razredi bodo na kotalkališču igrali rokomet, odbojko, namizni tenis, košarko in petanko, 6. razredi pa tenis, odbojko na mivki, nogomet in mini golf na TRC Jezero. 7. razredi bodo ribarili v Škalskem jezeru ter streljali, sabljali, poligon in štafetne igre na bližnjem travniku, učenci 8. in 9. razredov pa se bodo preizkusili v konjeništvu v Konjeniškem centru Velenje.

Ob 11. uri je predviden zbor vseh sodelujočih na mestnem stadionu v Velenju na zaključni slovesnosti z razglasitvijo zmagovalnih ekip.

Otroško olimpijado organizira Športna zveza Velenje v sodelovanju z Mestno občino Velenje in športnimi društvi, ki delujejo na območju mestne občine Velenje.

Prijazno vabljeni,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje