O-STA

3. razvojna os tema tudi na poslovni konferenci v Avstriji

Slovenska gospodarska zveza (SGZ), ki ima sedež v Celovcu, je 22. maja 2019 organizirala 11. poslovno konferenco v sklopu "Slovenska podjetnost kroži prek meja". Ta je potekala v Dobrli vasi, na avstrijskem Koroškem. Konference se je udeležili okoli 150 gospodarstvenikov in obrtnikov iz Avstrije in Slovenije. Med njimi tudi Peter Jožef Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Benjamin Wakounig, predsednik Slovenske gospodarske zveze v Celovcu ter Branko Meh, predsednik slovenske obrtno-podjetniške zbornice.
Organizator je na dogodek povabil tudi Aljaža Verhovnika, predsednika Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, ki je sodeloval na okrogli mizi "Milenijci o izzivih in priložnostih v regiji". Govoril je o dolgoletnih postopkih in prizadevanjih za izgradnjo 3. razvojne osi ter o pomeni meddržavnega povezovanja z bodočo izgradnjo te prometnice. Okroglo mizo je moderiral Tomaž Ogris iz podjetja MAJOR TOM. Sodelovali pa so še Alexander Mann (podjetnik in ustanovni član SGZ mladine), Ana Tijssen (akademska glasbenica), Jernej Dvoršak (BABEG Kärtner Betribsansiedlungs) in Nastja Uranc Praper iz mežiškega podjetja UR-NA d.o.o.
V Dobrli vasi je v organizaciji Slovenske gospodarske zveze iz Celovca potekala okrogla miza, na kateri je bilo govora tudi o 3. razvojni osi.
Foto: SGZ
Deli v Facebooku
Deli v Twitterju
Posreduj
www.msr.si | www.hitronakorosko.si
© Mladinski svet Ravne na Koroškem 2018. Vse pravice pridržane.

Mladinski svet Ravne na Koroškem
Prežihova ulica 7
SI - 2390 Ravne na Koroškem
00386 31 452 778
ms.ravne@gmail.com

Prilagodite nastavitve obveščanja | Odjavi se