O-STA

Teden UP PEF: Fakulteta odpira svoja vrata

Od 27. do 31. maja 2019 na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem (UP PEF) poteka že 16. Teden UP PEF, v okviru katerega fakulteta odpira svoja vrata in vabi mlajše in starejše. Teden se bo pričel z umetniškimi dogodki ter zaključil z delavnicami za otroke in informativnim dnevom za podiplomski študij.

Vsako leto želi UP PEF širši javnosti pokazati dosežke študentov in visokošolskih učiteljev, ki so jih ustvarili in dosegli v okviru študijskih programov in projektov. S tem namenom fakulteta odpira svoja vrata in vabi tako lokalno skupnost kot drugo zainteresirano javnost. V naslednjem tednu se ne bodo zvrstili samo dogodki, ampak tudi dobrodelni akciji, saj se na fakulteti zbira plastične zamaške s Palčico Pomagalčico in šolske zvezke v okviru Karitasa. Škatli sta vse do konca maja meseca postavljeni v atriju fakultete in vabijo k sodelovanju tudi širšo javnost.

Okusi umetnosti

Torek, 28. maja, je dan za umetnost. Umetniški dogodki v okviru Tedna UP PEF so del promocije projekta Razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno-umetnostno vzgojo (SKUM), ki združuje 32 konzorcijskih partnerjev, od tega 26 vzgojno-izobraževalnih zavodov. Aktivnosti se izvajajo v sodelovanju z umetniki in kulturnimi ustanovami (več na www.skum.si). Projekt sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Eden od ciljev projekta SKUM je ustvarjanje okolij, ki spodbujajo izražanje ustvarjalnega potenciala v različnih umetniških medijih. V ta namen bosta v samostanu sv. Ane v Kopru izvedeni dve delavnici, ki ju bosta vodila kiparka Urša Toman in literat Vanja Pegan. Udeleženci bodo spodbujeni k iskanju izraza v dveh medijih: haikuju in kipu. S tovrstnim obujanjem ateljejsko zasnovanih delavnic se želi pokazati pomen vnašanja umetniških principov kreativnosti in sodelovanja v vzgojno-izobraževalno delo, pa tudi v izobraževanje bodočih strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju. Cikel ateljejsko zasnovanih delavnicah Okusi umetnosti je bil uspešno predstavljen v aprilu na Kulturnem bazarju 2019. Nekaj dosežkov udeležencev delavnic bo do konca junija razstavljenih v atriju UP PEF.



Na celodnevnem umetniškem dogodku v samostanu sv. Ane v Kopru se bodo ob 17. uri predstavili tudi študentje 1. letnika magistrskega študijskega programa Razredni pouk in erasmus študenti iz Belgije, ki so v okviru izbirnega predmeta Lutke in gledališče v razredu nosilke in mentorice izr. prof. Jelene Sitar Cvetko pripravili kamišibaj predstavo. Prireditev se bo zaključila ob 19.30 z glasbeno čarovnijo pevskega zbora UP PEF, ki bo predstavil svoje celoletno ustvarjanje v okviru v okviru študijskega procesa.

Karierni dan na UP PEF

UP PEF in Karierni center UP v četrtek, 30. maja, na fakulteti organizirata Karierni dan za študente in diplomante UP, kjer bo omogočeno mreženje med sodelujočimi in izmenjava koristnih informacij s področja dela gostujočih organizacij, predstavljene bodo kompetence, ki jih delodajalci zasledujejo pri diplomantih, omogočeno bo fotografiranje za CV in delavnica pisanja CV z izr. prof. dr. Dejanom Hozjanom ter potekali bodo tudi hitri razgovori z gostujočimi delodajalci v okviru "Zaposlitvene kavarne".

Dan odprtih vrat za najmlajše in informativni dan za podiplomski študij

Študentski svet UP PEF za otroke iz obalnih vrtcev in šol v petek, 31. maja, dopoldan prireja tradicionalne delavnice. V okviru letošnjega dogodka bodo študentje s pomočjo visokošolskih učiteljev in sodelavcev Giuliane Jelovčan, Bojane Kralj, dr. Marine Volk, dr. Sanele Mešinović, dr. Petre Furlan organizirali gibalno-glasbeno in naravoslovno delavnico ter delavnico matematičnih iger, s pomočjo katerih bodo otroci pridobili nove veščine, praznovali svetovni dan športa in tudi spoznali fakulteto.

V popoldanskem času ob 17.30 bo na fakulteti sledila predstavitev magistrskih študijskih programov (Inkluzivna pedagogika, Izobraževanje odraslih in razvoj kariere, Razredni pouk, Socialna pedagogika, Zgodnje učenje) in doktorskih študijskih programov (Edukacijske vede, Zgodnje učenje in poučevanje) ter postopek v vpisa.

Koncert Orkestra UP PEF

Za zaključek sezone bo Orkester UP PEF pod mentorstvom Vladimirja Batiste v petek, 31. Maja, ob 20. uri gostoval v KUD Sloga v Črnem Vrhu.

Datum

Ura

Kaj

Kje

ponedeljek, 27. 5. 2019

Dekanjin dan: strokovna ekskurzija**

Benetke

torek,
28. 5. 2019

9.00

10.00

11.00

16.00

17.00

Okusi umetnosti

- odprtje razstave SKUM na Kulturnem bazarju 2019 (atrij UP PEF)

- glasbeno-kiparska delavnica s kiparko Urško Toman

- ustvarjanje haikujev z Vanjo Peganom

- predstavitev primerov uspešnega sodelovanja umetnikov
z vrtci in šolami

- predstava študentov UP PEF Kamišibaj in čaj

samostan sv. Ane

19.30

Glasbena čarovnija: letni koncert pevskega zbora UP PEF

sreda,
29. 5. 2019

15.00 18.00

Podelitev diplomskih listin in
študentskih nagrad UP PEF**

dvorana sv. Frančiška Asiškega

četrtek,
30. 5. 2019

13.00

Karierni dan na UP PEF

Velika predavalnica FM

petek,
31. 5. 2019

10.00 17.30

Dan odprtih vrat za najmlajše* in
informativni dan za podiplomski študij

predavalnica P2 na UP PEF

20.00

Koncert Orkestra UP PEF

KUD Sloga
Črni Vrh

* predhodna prijava

** za zaključene skupine

Kontakt

Andreja Sopič, samostojna strokovna delavka

05 66 31 257

andreja.sopic@pef.upr.si

www.pef.upr.si